Actualitate

Ministru nou la Justiție /// Cum explică Pavlovschi demisia sa: „Am identificat mai multe incompatibilități de caracter personal care fac imposibilă activitatea mea”

„Fiind un jurist cu experiență de mai mult de 39 de ani, dintre care șase ani și jumătate în calitate de judecător la Curtea Europeană, eu tratez Constituția ca pe un lucru sfânt, care trebuie respectat cu strictețe. Noi, cei care facem parte din Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, din Blocul ACUM am declarat și am probat prin acțiuni concrete, că suntem diferiți de cei care au fost măturați de la putere de voința suverană a poporului Republicii Moldova și că legea pentru noi este mai presus de toate. Anume din aceste considerente, eu nu am căutat diferite chichițe legislative, ca să mă mențin cu orice preț în funcția de ministru și am hotărât să înaintez doamnei prim-ministru Maia Sandu declarația mea de incompatibilitate și încetare a funcției de membru al Guvernului”, susține Stanislav Pavlovschi.

La scurt timp, premierul Maia Sandu a anunțat că o propune pe Olesea Stamate să fie numită în funcția de ministru al justiției. „Doamna Stamate a fost până în prezent președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale. Îi mulțumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală și îi doresc mult succes în activitate”, menționează Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

Pentru ziua de luni, 24 iunie, este programată depunerea jurământului de către noul ministru al justiției, Olesea Stamate, iar ulterior va avea loc prezentarea echipei de la Ministerul Justiției.

CV-ul noii ministre a Justiției

Olesea Stamate, președinta Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), este noua candidatură pentru fotoliul de ministră a Justiției în Guvernul Sandu. Astăzi, aceasta urmează să depună jurământul și să fie prezentată echipei Ministerului Justiției, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit CV-ului, publicat pe pagina oficială AGER, Olesea Stamate este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat.

Aceasta este specializată în domeniul justiţie şi afaceri interne şi reforma administraţiei publice centrale.

A lucrat anterior în cadrul Fundaţiei Soros-Moldova și în calitate de expert în diverse proiecte, beneficiarii cărora au fost Cancelaria de Stat, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei.

Posedă experienţă de peste zece ani în managementul şi evaluarea proiectelor.

Vorbește fluent limbile engleză, franceza și rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *