Actualitate

Ministrul agriculturii, Georgeta Mincu: Trebuie să extindem suprafețele și intensificăm exportul produselor ecologice

În cadrul dialogului, Ministru Georgeta MINCU și-a exprimat solidaritatea și susținerea instituțională pentru fermierii care practică agricultura ecologică, subliniind că:

„Agricultura organică devine un sector important pentru țara noastră, ce are mari avantaje de dezvoltare și reprezintă o alternativă viabilă pentru viitorul agro-alimentar al țării, inclusiv, cu susținerea celor mai bune exemple și istorii de succes. În contextul în care cererea pieței internaționale este în continuă creștere, noi trebuie să extindem suprafețele și exportul produselor ecologice”.

În același context, ministrul a precizat că în anul 2018 suprafețele înregistrate în agricultura ecologică au constituit circa 11 087 ha iar numărul de producători înregistrați în sistem a constituit 118. De asemenea, 92 de producători cu suprafața de 5497,43 ha și-au certificat produsele la organismele de certificare naționale, iar 26 de producători cu suprafața de 5589,58 ha și-au certificat produsele la organismele de certificare internaționale.

https://agrobiznes.md/

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *