Internațional

Ministrul Apărării din Marea Britanie: Putin a descoperit că Rusia nu este o superputere

Invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina eșuează din cauza evaluării incorecte a capacităților sale militare și a “presupunerilor strategice” eronate ale conducerii sale, inclusiv ale armatei. Această opinie a fost exprimată de secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, într-un interviu publicat de cotidianul britanic Evening Standard la 12 octombrie.

Întrebat cum crede că se va termina războiul declanșat de Rusia în Ucraina, Wallace a spus că nu știe.

“Adică, superputerile au mai pierdut războaie și înainte: Uniunea Sovietică în Afganistan, Statele Unite în Vietnam. Adesea, marile puteri sunt forțate să accepte înfrângerea într-o țară vecină sau într-o altă țară în care au luptat”, a spus el.

Întrebat dacă nu crede că “superputerea va pierde din nou”, ministrul britanic al apărării a pus sub semnul întrebării un astfel de statut pentru Rusia.

Putin tocmai a descoperit că Rusia nu este o superputere. Acesta este punctul cheie. Pe de o parte, ai crezut în propriul tău hype, în paradele în care ai numărat tancurile, ai crezut că sunt invulnerabile, dar de fapt nu erau“, a spus Wallace.

Ministrul consideră că forțele lui Putin pierd în Ucraina din cauza “capacităților lor militare” și a “presupunerilor strategice” eronate ale conducerii lor.

“La fiecare pas, oamenii au subestimat Ucraina și au supraestimat Rusia”, a remarcat el.

Șeful Ministerului britanic al Apărării a subliniat că resursele rusești, totuși, nu sunt epuizate.

“Dar Putin are în buzunarul din spate milioane de oameni pe care îi poate [mobiliza și] arunca în mașina de tocat carne fără nicio regulă, fără să țină cont de viețile umane [inclusiv de viețile] oamenilor nevinovați și ale civililor. Dacă acest lucru va reuși, va trimite un mesaj lumii că așa se câștigă războaiele. Noi, comunitatea internațională, nu putem accepta acest lucru”, a conchis Wallace.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *