Actualitate

Mitingul Pro-European s-a încheiat

Participanții la manifestație sunt împărțiți în funcție de zonele țării de unde au venit și țin în mână drapele Republicii Moldova și cel al Uniuni Europene. Urmează să se țină discursuri publice de către inițiatprii evenimentului și alții de pe scena instalată în PMAN.

Imnul Republicii Moldova a fost intonat de renumita cântăreață de operă, Valentina Naforniță.

În cadrul discursului său, șeful statului, Nicolae Timofti, a declarat că „avem nevoie de un efort consolidat al tuturor, de încredere și răbdare. Să începem de la sine, de la casa noastră și de la strada noastră. Să indicăm bolile care ne țin pe loc: corupția. Să nu acceptăm fărădelegi. Avem nevoie de implicare. Trebuie să muncim mai mult şi cu mai multă încredere pentru a ne alinia la standardele comunicare. Republica Moldova trebuie să prospere. Moldova Aparţine Europei! Hai, Moldova!”

„Moldova a câștigat dreptul de a fi mai aproape de Europa. Faptul că suntem aici este un mesaj clar că Moldova aparține Europei. Vrem un destin european. Acest miting nu are bariere de gândire sau culoare politică. La summitul de la Vilnius ni se va recunoaște un merit și ne vor întinde o mână. Aceea de a parafa Acordul de Asociere a RM cu Europa. Apropierea de UE înseamnă libertate de mișcare, investiție externă, locuri de muncă mai multe, șanse pentru tineri și demnitate pentru pensionari”, a declarat Marian Lupu. 

„Este momentul să luăm o hotărâre: rămânem ostaticii Rusiei sau ne răstim spre o nouă libertate, spre o nouă bunăstare. Să ieșim din burta marelui chit! Avem multe să le reproșăm celor de la guvernare, prioritar însă este că avem susținerea țărilor europene. Atunci haideți să găsim punctul comun, să ne asociem cu ucraineni și să fim un pic de baltici ca să intrăm în Europa! Șansa noastra este în Uniunea Europeană!”, a declarat Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor. După discursul acestuia participanții la miting au huiduit Rusia și au scandat „Unire!”

În Piața Marii Adunări Naționale se află peste 100 de mii de oameni.

Vlad Filat: „Dacă voi nu vreți, noi vă vrem și vă iubim! Vom merge înainte spre bunăstare, porsperitate! Astăzi suntem peste peste 100 de mii de cetățeni ai RM, însă împreună cu noi sunt și mai mulți! Așa urmează să mergem înainte! Trăiască RM -țară europeană! Să ne ajute Dumnezeu!”

Declaraţia PRO Europa a fost votată în mod unanim în PMAN, după care a fost intonat imnul Uniunii Europene.

Deși a fost anunțat un concert festiv, manifestanții au început să părăsească Piața Marii Adunări naționale.

   

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *