Ultima oră

Mitropolia Moldovei neagă acordul de „dezlegare” la cântat și la dansat în post, în fața Catedralei cu „prietenii Rusiei” (FOTO)

Deși până la alegeri au rămas trei zile, liderii politici țin să organizeze astfel de manifestații în ajunul alegerilor, pentru că alegătorul, care are mintea scurtă, să țină minte ultimul erou al campaniei electorale.

Astfel, Asociaţia „Prietenii Rusiei în Moldova” a anunţat că va organiza în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, un concert cu ocazia Zilei Rusiei. La eveniment au fost invitaţi artişti renumiţi din Rusia, printre care Dima Bilan şi trupa rusească „Samoţvetî”.

Din motiv că PMAN a intra în reparație, acești „prieteni ai Rusiei” în Moldova au instalat scena în scuarul Catedralei fără să ceară acordul autorităților. Primăria Municipiului Chișinău a refuzat să ofere autorizație pentru acest concertul în Scuarul Catedralei. Conform unui comunicat al municipalității, Primăria nu a emis nici o dispoziție privind desfășurarea unei întruniri în acest loc.

Nici de acordul Mitropoliei Moldovei nu a fost nevoie. Deși Deschide.md a anunțat că scena în fața Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului”, a fost instalată cu acordul Mitropoliei Moldovei, responsabilii de la Mitropolie au avut alt răspuns: „Prima dată aud că în parcul Catedralei va avea loc un concert și încă unul cu tentă politică. Pe noi nimeni nu ne-a întrebat întreabă și nu am primit nici o indicație”, a spus Zosima Toia, responsabil de relațiile cu mass media din cadrul Mitropoliei. 

„Mai demult nu se permitea să se organizeze concerte chiar în scuarul Catedralei, dar unii recurg la anumite trucuri înainte de alegeri, neținând cont de regulile bisericii”, a adăugat Zosima Toia.

Catedrala mitropolitane „Nașterea Domnului din Chișinău”, se transformă într-o scenă de distracție chiar în primă săptămâna a postului în care creștinii sunt chemați la rugăciune și abstinență.

Liderul politic care stă în spatele organizării acestui concert, Igor Dodon neagă legătura dintre concertul din scuarul Catedralei dedicat Zilei Rusiei, dar pozele de la aeroport arată altceva.

Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut documentele care anunță despre dispoziția pentru desfășurarea concertului confirmate de către Primărie și Mitropolia Moldovei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *