Actualitate

„Modelul poate fi doar ucrainean”: Podoleak răspunde la declarațiile Rusiei privind demilitarizarea Ucrainei

Ucraina cere o versiune specială a neutralității, cu garanții de securitate verificate legal și fără protocol. Acest lucru a declarat un membru al delegației ucrainene în negocieri cu Rusia, consilier al șefului Oficiului Prezidențial Mikhailo Podoleak.

„Cu siguranță, înțelegem încercarea partenerilor noștri de a rămâne partea proactivă în procesul de negociere. De aici și cuvintele despre modelele de neutralitate suedez sau austriac. Dar Ucraina se află acum într-o stare de război direct cu Federația Rusă. Prin urmare, modelul poate fi doar „ucrainean” și doar despre „garanții de securitate” verificate legal. Și nici alte modele sau opțiuni”, a spus Podoleak.

Potrivit acestuia, în primul rând, Ucraina are nevoie de garanții absolute de securitate.

„Eficient, nu protocol sau Budapesta. Și asta înseamnă că părțile semnatare ale garanțiilor nu stau deoparte în cazul unui atac asupra Ucrainei, așa cum fac astăzi. Dar participă activ de partea Ucrainei în conflict. și să ne asigure oficial furnizarea imediată a cantității necesare de arme.Și în al doilea rând, Ucraina nu mai vrea să depindă de proceduri birocratice care permit sau nu închiderea cerului de la aceleași rachete de croazieră.Avem nevoie de garanții directe și stricte că cerul va fi cu siguranță închis”, a adăugat Podoleak.

Acesta, a menționat că Ucraina nu a fost niciodată un stat militar care să atace sau să plănuiască să-și atace vecinii.

„Spre deosebire de tocmai acești vecini. De aceea, astăzi Ucraina dorește să aibă un grup de aliați cu adevărat puternic, cu garanții de securitate clar definite”, a rezumat consilierul șefului Oficiului Prezidențial.

Reprezentantul Rusiei la discuțiile cu Ucraina, Vladimir Medinski, a spus că părțile au conturat un compromis pe anumite puncte. Potrivit acestuia, Ucraina oferă o versiune austriacă, suedeză a unui stat demilitarizat neutru, dar în același timp un stat cu propria armată și flotă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *