Actualitate

Moldova ajunge alături de Somalia și Burundi în Parlamentul European. Europarlamentar: Guvernanții trebuie să fie conștienți ce au făcut

Mai mult, potrivit agendei următoarei ședințe a Parlamentului European, Republica Moldova se află alături de Somalia și Burundi la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, ale democrației si ale statului de drept”.

„Organizarea de alegeri democratice este unul dintre pilonii relației dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Cei care pun sub semnul întrebării alegeri libere și democratice trebuie să înțeleagă care sunt riscurile. Ei pun în pericol beneficiile reale pentru cetățeni care decurg din apropierea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova.

Guvernanții Republicii Moldova trebuie să fie conștienți ce au făcut. Cetățenii Republicii Moldova merită mai mult”, a scris europarlamentarul român Siegfried Mureșan.



Amintim că mai mulți oficiali europeni au reacționat la decizia Curții Supreme de Justiție de a menține decizia Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor locale din Chișinău.

Ambasadorul Canadei și șeful misiunii diplomatice a UE s-au declarat ambii „îngrijorați” de invalidarea alegerilor anticipate din Chișinău.

Ambasada SUA a numit decizia Judecătoriei Chișinău "neașteptată și netransparentă".

"Îngrijorați" s-au declarat și reprezentanții grupului PPE din Parlamentul European.

Subiectul invalidării alegerilor municipale anticipate din Chișinău a fost discutat și în Parlamentul European.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *