ActualitateMoldova

Moldova se pregătește pentru intruziunea Rusiei în alegeri, nu vede nicio amenințare militară

Autoritățile moldovenești se vor concentra pe contracararea încercărilor Rusiei de a manipula opinia publică înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din țară, deoarece consideră improbabilă o amenințare militară în timp ce armata rusă luptă în Ucraina, acest lucru a fost declarat de premierul moldovean Dorin Recean într-un interviu acordat Bloomberg.

Recean a reamintit că serviciile speciale moldovenești au dezvăluit planurile Kremlinului de a submina sprijinul UE pentru Moldova prin încurajarea divizării, precum și dezvăluirea de către poliție a unei scheme de finanțare ilegală a partidelor politice pentru a manipula votul.

El a declarat că guvernul de la Chișinău ar trebui să profite de momentul în care trupele rusești sunt împotmolite în luptele din Ucraina și nu reprezintă o amenințare directă pentru Moldova.

“Ei nu ne pot ajunge din punct de vedere militar în viitorul previzibil. De aceea, trebuie să ne consolidăm capacitățile de securitate internă și de securitate cibernetică”, a declarat Recean.

El a adăugat că Moldova se pregătește pentru un atac hibrid din partea Moscovei, care va avea un “nivel de intensitate fără precedent”.

El crede că Rusia va recurge la o schemă cunoscută care implică marionete locale care organizează proteste pro-rusești pentru a semăna discordie.

“Ceea ce au încercat anul trecut – și ceea ce vom vedea cu siguranță din nou – este cumpărarea de voturi”, a adăugat Rechan.

El a făcut apel la UE să extindă sancțiunile împotriva grupurilor și persoanelor susținute de Moscova care reprezintă o amenințare la adresa alegerilor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Recean asta doar gura-i de el. In primul rand sa-si vada de treaba lui, nu sa le spuna judecatorilor cine e vinovat si cine nu (adica sa nu mai influenteze justitia, ca nu e treaba lui asta). Nu poti sa vorbesti de amenintare cibernetica in Rep. Moldova, care nici computere nu are in administratie. Singura problema sunt partidele pro-ruse care platesc oameni saraci sau rusofoni, care eventual; sa faca demonstratii in Chisinau. Stie Recean ca “trupele rusesti sunt impotmolite in Ucraina si nu exista o amenintare pt Rep. Moldova”. Dar ti-ai pus problema ce faci daca armata rusa trece de Odesa ? Pt ca atunci automat se activeaza si toti rusofonii din Moldova, cu care te vei pomeni pe strazi, caci prind curaj ca vin rusii (ai lor, cum se spune). Si atunci, de ce toti prostii se gasesc sa il infiereze pe Macron, care a fost dispus sa trimita trupe pt a-i tine pe rusi departe in eventualitatea ca ajung la Odesa ? Cat de prost sa fii, incat sa nu apreciezi ajutorul lui Macron ? Mai mult, sa iti permiti sa il contrazici, Mai apare alt zevzec, Johannis, care se apuca el si declara azi ca Romania nu trimite trupe in Ucraina. Mai Johannis, de ce vorbeste gura fara tine, cand nimeni nu ti-a cerut sa declari ceva ? Incertitudinea este cel mai bun aliat. De ce spulberi incertitudinea, daca nu ti-a cerut nimeni sa faci asta ? Cum darcu ajung presedinti acesti oameni care fac mai mult rau decat bine in fuctiile inalte in care se afla ? Tu, Johannis, te-ai gandit ce face Romania daca Rusia ajunge pe Prut ? In loc sa tii cu Macron, sa tii de declaratia lui cu dintii, tu te apuci sa mananci rahat ca nu te bagi in Ucraina ? Vorbeste gura fara tine ? Ce presedinti avem, ce prim-ministri… slabi rau de tot !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *