Actualitate

Moldovagaz confirmă informațiile primite „pe ascuns” de Slusari: „Cu multă frică mă roagă să nu divulg sursa. De ce tac Vadim Ceban și Andrei Spînu?”

„Majorarea prețului plătit în ianuarie în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, este precizat în comunicatul remis de Moldovagaz.

„Totodată, SA „Moldovagaz” va depune toate eforturile pentru a achita în termenii stabiliți și integral livrările curente și astfel, se va garanta neîntreruperea acestora”, mai asigură furnizorul.

La 5 ianuarie, fostul deputat al Platormei DA, Alexandr Slusari, anunța că primește „pe ascuns informația că prețul gazelor în prima lună a anului 2022 va fi de 647 dolari pentru 1000 m3”.

„Cu multă frică mă roagă să nu divulg sursa. Parcă trăim în dictatura anilor 2016-2019! Ce se întâmplă? Este adevărată informația? De ce tac Vadim Ceban și Andrei Spînu?”, scria acesta.

În aceeași zi, șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a confirmat că prețul plătit de Moldova pentru gaz va crește în această lună. Acesta ne-a mai spus că deocamdată, nu poate oferi mai multe detalii, iar cu o poziție oficială urmează să vină Guvernul, după 10 ianuarie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *