Sport

Momentul adevarului pentru Sheriff

In aceasta seara, pe Stadionul „Sheriff” din Tiraspol se va disputa cel mai interesant, probabil, meci din activitatea de peste un deceniu a formatiei nistrene, multipla campioana a RM. In cel de-al treilea meci contand pentru grupa preliminara H din cadrul Europa League, Sheriff se va confrunta cu lidera de moment a campionatului olandez de fotbal – Twente.

Discipolii lui Leonid Kuciuk abordeaza meciul cu batavii cu multa exigenta, avand moralul ridicat dupa ultima victorie de campionat cu Dinamo Tighina (scor 5-0). Twente insa joaca impecabil in competitia interna, invingand in weekend redutabila AZ Alkmaar cu 3-2 si se afla pe prima treapta a clasamentului cu un avans de doua puncte in fata urmaritoarei PSV Eindhoven. Debutul tiraspolenilor in grupele Europa League nu a fost unul extrem de reusit, soldandu-se cu un egal (0-0) pe „Ghencea” in disputa cu Steaua Bucuresti si o infrangere pe teren propriu (0-2) in partida cu Fenerbahce Istanbul. In aceste conditii, meciul cu Twente este unul decisiv in vederea perspectivelor competitionale ale tiraspolenilor, care in cazul unei infrangeri nu mai pot spera la o calificare in primavara europeana.

Protagonistele nu s-au intalnit niciodata pana in prezent. Mai mult, Sheriff nu a jucat niciodata impotriva formatiilor batave, iar Twente inca nu a avut adversari moldoveni. Arbitrii desemnati de UEFA pentru a deservi meciul din aceasta seara reprezinta Finlanda, central fiind Tony Asumaa. El va fi ajutat la tuse de catre conationalii sai Jukka-Pekka Koskela si Matti Heininen, iar in spatele portilor, de Mattias Gestranius si Jouni Hyytia.

Partida Sheriff – Twente va incepe la ora 20.00 si va fi transmisa in direct de postul de televiziune PRO TV. Intr-un alt meci al grupei H, campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, va juca pe teren propriu cu turcii de la Fenerbahce Istanbul.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *