ActualitateExterne

Momentul în care Iohannis, Macron, Scholz și Draghi văd cu ochii lor distrugerile din ”oraşul martir” Irpin, unde ruşii au comis masacre

Joi, în jurul prânzului, Iohannis, Macron, Scholz și Draghi au ajuns la Irpin, la periferia Kievului. Cortegiul liderilor europeni a fost înconjurat tot timpul de mai multe echipe de securitate, soldați și numeroși jurnaliști.

Iohannis, Macron, Scholz și Draghi au mers pe o stradă din oraşul unde ruşii au distrus 75% din clădiri. Mai multe imagini cu distrugerea Irpinului au fost prezentate liderilor europeni, potrivit televiziunii franceze BFM TV.

Filmările arată distrugerile surprinse a doua zi după plecarea rușilor. Ucrainenii numesc Irpinul drept oraş martir. Aceste imagini au rolul de a le arăta liderilor europeni cum s-au schimbat oraşele lovite crunt de războiul crâncen şi unde ruşii sunt acuzaţi că au comis masacre. 

Ambasadorul Franței în Ucraina, Etienne de Poncins a declarat că această vizită este foarte importantă pentru ucraineni pentru ca liderii europeni să vadă atât pagubele suferite, cât și de rezistența incredibilă a poporului ucrainean. 

„Am venit aici să ne arătăm respectul și admirația pentru curajul ucrainenilor” a declarat Macron presei la Irpin.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *