Politică

Moscova e supărata foc după ce minciuna rusă a fost parțial interzisă în Republica Moldova / Cele 6 posturi TV nu practicau jurnalismul

Rusia a denunţat sâmbătă decizia luată în ajun de Chișinău de a suspenda licenţa de emisie a şase posturi de televiziune, măsură pe care Moscova a calificat-o drept ”cenzură politică“.

Zaharova a comentat în stilul său cele întâmplate: „Considerăm că această interdicţie este un act fără precedent de cenzură politică, un abuz asupra principiului pluralismului media şi o încălcare flagrantă a dreptului la liber acces la informaţie la care conducerea politică a R. Moldova îşi declară periodic adeziunea”.

Decizia luată de guvernarea din R. Moldova este corectă și i se poate reproșa un singur lucru – că a fost luată atât de târziu.

Cele șase posturi TV închise recent nu erau instituții mass-media adevăratate, ce intra pe post acolo nu poate fi numit jurnalism, prin urmare nu li se poate aplica niciun fel de principiul al pluralismului.

La fel, nu orice „informație” are dreptul să beneficieze de dreptul la liber acces. Extremismul, retorica pro-război, fascismul sau rusismul sunt promovate de ani de zile pe cele șase posturi închise recent.

Toți cei care au sărit în a critica decizia luată de regimul PAS sunt de partea genocidului rusesc din Ucraina

Ele nu sunt unicile canale prin cale șovinismul rusesc e răspândit prin R. Moldova.

Din păcate actuala conducere SIS nu face nimic pentru a securiza spațiul online rusesc de propaganda și fascismul Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

  1. Acuma este momentul ca R. Moldova sa se desparta de rusi. Ucraina, din pacate, a intarziat – dar mai bine mai tarziu decat niciodata!

  2. Totuşi meseria de jurnalist presupune să fie aduse dovezi concrete despre acele emisiuni de la aceste posturi care au promovat războiul, fascismul sau rusismul etc. *Domnule autor, poate ne spuneţi şi nouă să ştim: cînd a fost, cine a spus asta, concret?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *