Actualitate

Moscova vrea să provoace o foame globală! Rușii au atacat remorchere care transportau cereale: cel puțin doi morți

Două persoane au murit, o alta a fost rănită și una este dispărută, după ce armata rusă a atacat două remorchere civile care transportau cereale in apropiere de orașul ucrainean Ochakiv, relatează Ukrainska Pravda.

„Forțele rusești își continuă atacurile asupra infrastructurii portuare de pe frontul Ochakiv. Ca urmare a unui atac asupra a doua remorchere civile care erau implicate în transportul de cereale, a izbucnit un incendiu și s-a pierdut controlul asupra navelor. Doi membri ai echipajului au fost uciși, unul a fost salvat, iar soarta altuia este necunoscuta”, a precizat Comandamentul Sud.

Rusia a afirmat este „inacceptabil” ca navele să reia trecerea prin coridorul de la Marea Neagră, după ce Moscova și-a suspendat participarea la acordul ONU privind cerealele din Marea Neagră, relatează Reuters.

„Deplasarea navelor de-a lungul coridorului este inacceptabilă, deoarece conducerea ucraineană și comanda forțelor armate ale Ucrainei o folosesc pentru a desfășura operațiuni militare împotriva Federației Ruse”, a afirmat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

În același timp, Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus două barje în apropierea podului Antonovski din Herson. Rușii au utilizat acele barje pentru a ajunge de pe malul drept al râului Nipro pe cel stâng.

Elicopterul de atac rusesc Ka-52 a lansat atacuri asupra zonei recent eliberate Nova Kamianka din regiunea Herson. Cu toate acestea, forțele ucrainene l-au doborât.

Întâmplarea vine în contextul în care Rusia a anunțat, sâmbătă, că își suspendă participarea la acordul încheiat cu Ucraina, prin medierea ONU și a Turciei, învinuind Kievul că a lansat atacul cu drone asupra flotei din Marea Neagră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *