ActualitateExterne

Moștenitorul tronului britanic își dorește o schimbare radicală a familiei regale

În cadrul unui interviu acordat după decernarea premiilor Earthshot din Cape Town, Africa de Sud, Prințul William a dezvăluit cum vede viitorul monarhiei britanice, optând pentru o abordare mai modernă și mai apropiată de oameni, informează Mediafax.

Moștenitorul tronului britanic, în vârstă de 42 de ani, a explicat că își dorește să conducă „cu un R mai mic în cuvântul regal” – o metaforă pentru o monarhie mai puțin rigidă și mai conectată la nevoile societății actuale.

„Încerc să fac lucrurile diferit, pentru generația mea”, a declarat Prințul de Wales, subliniind că se concentrează pe „filantropia cu impact real, colaborare și pe ajutorarea oamenilor”. William consideră că lumea are nevoie de „mai multă empatie în leadership” și își propune să fie un exemplu în această direcție.

Se implică pentru schimbări concrete

Referitor la proiectele sale, prințul a menționat două inițiative importante: premiul Earthshot pentru soluții de mediu și programul Homewards pentru persoanele fără adăpost. Atât el, cât și soția sa Catherine, urmăresc să aducă schimbări concrete în aceste domenii.

În același interviu, William a vorbit despre provocările personale din ultimul an, pe care l-a descris ca fiind „brutal”, făcând referire la diagnosticele de cancer primite de tatăl său, Regele Charles, și de soția sa, Kate. Cu toate acestea, prințul a dat de înțeles că Princess Kate ar putea reveni la îndatoririle regale anul viitor, sugerând posibile călătorii în străinătate împreună.

În ceea ce privește implicarea copiilor lor în activități regale, William a precizat că educația acestora rămâne prioritară: „Va trebui să mai așteptați puțin, sunt la școală și asta are prioritate asupra oricărui altceva”, potrivit Sky News.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *