Actualitate

Natalia Gavrilița: Integrarea în Uniunea Europeană ar putea dura 25 de ani (2050?)

Ziua Internațională a Tineretului a fost marcată, ieri , printr-o serie de activități de cultură, educație și socializare, desfășurate în orașul Ștefan Vodă care, în acest an, are statutul de „Capitală Națională a Tineretului”.

Prezentă la eveniment, prim-ministra Natalia Gavrilița a remarcat dorința tinerilor de explorare continuă și schimbare, menționând că implicarea activă a acestora în promovarea politicilor pentru tineret va aduce, în viitor, numeroase beneficii.

Vezi și – Situația dramatică. Tinerii refuză să locuiască în pseudo-statul R. Moldova și pleacă în țări civilizate

„Știm că tinerii se așteaptă ca vocea lor să fie auzită, ca problemele și îngrijorările lor să fie luate în serios, ca aspirațiile lor să se regăsească în deciziile pe care le luăm la nivel de Guvern sau Parlament. Asta și facem! Am demarat mai multe programe menite să vă ofere astăzi, în Republica Moldova, oportunități pentru o viață mai frumoasă și prosperă”, a spus Natalia Gavrilița.

Prim-ministra s-a referit la inițiativele lansate recent de Executiv, printre care voucherele culturale cu care tinerii vor putea merge gratuit la un spectacol de teatru, la muzeu sau vor putea cumpăra cărți. De asemenea, cu ajutorul Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului și a Programului național „Start pentru Tineri: o afacere durabilă la tine acasă”, tinerii vor putea obține granturi sau credite pentru a începe o carieră în business.

În același timp, șefa Executivului a subliniat că autoritățile vor elabora legea internshipului și un program de stagii pentru anul 2023, iar, în prezent, împreună cu Delegația Uniunii Europene, este implementat un program de stagii în cadrul instituțiilor publice. Acesta oferă tinerilor posibilitatea de a vedea cum derulează procesele administrative și cele de transformare a țării, necesare pentru atingerea obiectivului de integrare în Uniunea Europeană.

„Avem nevoie de voi chiar la Guvernul Republicii Moldova. Avem nevoie de contribuția voastră, de entuziasmul, creativitatea și inovația de care numai tinerii pot da dovadă. Integrarea europeană este proiectul unei generații și este proiectul vostru”, a adăugat prim-ministra.

Durata unei generații umane corespunde în general ciclului de reînnoire a unei populații adulte capabile de reproducere, și anume aproximativ 25 de ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *