Politică

Natalia Gavrilița: Republica Moldova se apropie de scenariul sumbru prevăzut la începutul crizei energetice

Rep. Moldova se apropie de scenariul sumbru prevăzut la începutul crizei energetice, a declarat astăzi premierul Natalia Gavrilița în deschiderea ședinței de Guvern.

Șefa Executivului și-a exprimat îngrijorarea cu privire la scenariile ce țin de sistarea transportului de energie electrică și crearea unui deficit de energie pentru luna noiembrie de până la 30%.

„Se materializează cele mai sumbre scenarii pe piața energetică. Nu mai avem contract de electricitate cu centrala de la Cuciurgan, primim cu 50% mai puțină electricitate decât necesarul pentru luna noiembrie. Guvernul întreprinde măsuri în căutarea de cumpărare și completarea stocurilor de gaze naturale, dar sunt cantități mici și ne dau un pic de răgaz în a căuta soluții mai durabile, dar iată că în domeniul electricității avem circa 20 – 30% deficit și fiecare megawatt utilizat în plus ne arde la buzunare”, transmite Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a îndemnat la solidaritate națională și înțelegere că este necesar să se economisească energia electrică, deoarece stocurile de energie cumpărate în această perioadă nu au un preț fix pe piața energetică.

Tot în acest context, premierul a făcut apel către partidele de opoziție să nu transforme această criză într-un fals capital politic și să manipuleze masele.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *