Actualitate

Natan Garștea va fi consilierul premierului Gaburici

Întrebat cum crede că va resimți plecarea sa din domeniul analizei economice în cea guvernamentală, Gartea ne-a spus că încă nu-și prea imaginează acest lucru. ”Trebuie să lucrez un pic și pe urmă îmi voi putea face concluzii”.

Totodată, expertul s-a arătat convins că este suficient de pregătit în domeniul de care urmează să răspundă în echipa prim-ministrului. El conștientizează situația financiară în care se afla țara noastră acum și speră că va face față.

Natan Garștea își va începe activitatea de consilier guvernamental săptămâna viitoare.

Garştea activează în cadrul Agenţiei Estimator-VM în calitate de conducător din aprilie 2003. Are o experienţă de peste zece ani de activitate practică în domeniul consultaţional şi investiţional atât în companii private, cât şi instituții specializate de stat.

În anii 1999 – 2003 Natan Garştea a activat în cadrul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare. În calitatea sa de consilier al Preşedintelui CNVM (2000-2003), a coordonat elaborarea rapoartelor analitice anuale ale Comisiei, a participat la elaborarea mai multor acte normative (Regulamentul privind estimarea valorilor mobiliare, Regulamentul cu privire la activitatea de brokeraj, Standardul Naţional de contabilitate nr. 35, etc.), a participat la elaborarea modificărilor în textele legilor cu privire la societăţile pe acţuni şi fondurile de investiţii, a condus diverse proiecte şi grupuri de lucru pentru soluţionarea unor probleme deosebit de complexe.

În anii 1998-1999 a activat ca broker la societăţi specializate din România şi Moldova şi analist financiar în cadrul Primului proiect de cadastru, implementat in Moldova cu suportul Băncii Mondiale.

Este membru al consiliului de experţi ai Ministerului Economiei şi Comerţului şi ai Comisiei Naţionale a pieţei financiare. Garstea este licenţiat în economie, absolvind Academia de Studii Economice din Bucureşti, facultatea "Relaţii Economice Internaţionale".

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *