UE / Nato

NATO se pregătește pentru o confruntare directă cu Rusia. „Ucraina va primi arme puternice”

Președintele Comitetului militar al NATO, Rob Bauer, a declarat că blocul este pregătit pentru o confruntare directă cu Rusia, într-un interviu acordat postului de televiziune portughez RTP, citat de agenția de presă de stat rusească TASS.

Răspunzând la o întrebare pe această temă, el a afirmat: „Suntem pregătiți”. Mai mult, el a adăugat că NATO va răspunde doar în cazul în care Rusia va decide să invadeze unul dintre statele membre NATO.

Amiralul Rob Bauer a subliniat că NATO ar trebui să fie mai bine pregătită deoarece, în prezent, Rusia are inițiativa militară. „Faptul că inamicul tău are arme mai bune nu este problema inamicului. Aceasta este problema ta”, a spus el.

În cadrul interviului a fost abordată și problema introducerii „unei economii de război, dar în timp de pace„, însă Bauer a recunoscut că acest proces ar fi dificil.

În urmă cu două săptămâni, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, s-a pronunţat în favoarea furnizării de mai multe arme grele Ucrainei.

„Angajamentele recente pentru echipamente grele de război sunt importante – şi mă aştept la mai multe în viitorul apropiat”, a declarat Stoltenberg duminică pentru ziarul german de afaceri Handelsblatt, relatează DPA şi AFP, citată de Agerpres.

„Suntem într-o fază decisivă a războiului. Ne confruntăm cu lupte crâncene. Prin urmare, este important să furnizăm Ucrainei armele de care are nevoie pentru a învinge şi pentru a continua ca naţiune independentă”. Sprijinul militar pentru Ucraina este cea mai rapidă cale spre pace, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *