Actualitate

NEAȘTEPTAT // PLR susține candidații PUN la alegerile locale din Bălți și Chișinău

Într-o conferință de presă, copreședintele PLR, Oleg Bodrug, a declarat că acest gest demonstrează o voință politică comună, dar și un exercițiu de consolidare, împărtășit de dezideratul de unire a Moldovei cu România. „Importanța evenimentului este unificarea prin gânduri și realizarea unui scop comun. Noi membrii PLR, ne-am identificat ca partid unionist. Am venit în susținerea candidatului PUN, Constantin Codreanu, pentru a realiza visul cel mare – unirea. Suntem siguri că, Chișinăului îi trebuie un primar unionist”, a notat Oleg Bodrug.

Membrii PLR îndeamnă și alte partide care se declară unioniste și nu doar, să se consolideze în lupta cu oligarhii. „Această alianță este una firească și logică, ambele partide împărtășim aceleași deziderat, de unire a Moldovei cu România. PLR va sprijini și candidatul pentru funcția de primar al municipiului Bălți. În acest context, facem un apel către toate partidele proeuropene să se abțină de la atacurile reciproce, pentru că astfel vom turna apă la moară pentru cei care se află la guvernare și nu vom obține nimic” , a declarat vicepreședintele PLR, Tatiana Potâng.

Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a apreciat susținerea PLR și a dat asigurări că acest act presupune un parteneriat de lungă durată. „Aș spune că gestul PLR este unul care arată voința de cooperare și noi nu vom mai spune Constantin Codreanu candidatul nostru, ci – candidatul alianței PUN și PLR. Mulțumesc colegilor noștri din PLR și îi asigur că îi vom fi parteneri loiali și atunci când și dânșii vor avea nevoie de susținere. Credem că va fi o colaborare pe termen foarte lung și vrem să fie un exemplu și pentru celelalte partide. Dacă nu ne unim două partide, cum să ne unim două țări?”, a mai spus Traian Băsescu.

„Vă felicit ca aveți această viziune. Ați demonstrat nu doar cu vorbele, dar și cu faptele. Regret că și alți unioniști nu au venit la masa dialogului”, a declarat Constatin Codreanu, candidat la funcția de primar de Chișinău al PUN.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *