Economie

Nicolae Ciornîi: Dacă nu dai mită nu primești subvenții de la stat

Întreprinderea Chateau Vartely, unde Nicolae Ciornîi este unul dintre acționarii principali, a plantat 15 ha de vie, cu toate acestea întreprinderea nu a primit subvenții din partea statului.

„Compensațiile reprezintă o problemă serioasă la noi în țară. De exemplu Сhateau Vartely a sădit mai multe ha de vie, pentru care sunt prevăzute subvenții, dar noi nu le primim. Motivul este corupția din sistem. Au fost inventate multe motive pentru a nu ne oferi subvenții. O spun deschis, că dacă nu dai mită nu primești nimic. Vor găsi o mie de motive, vor organiza provocări și ne vor învinui de anumite abateri, a declarat Nicolae Ciornîi pentru newsmaker.md.

Omul de afaceri spune că „Corupția este și la Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură. Nu știu ce mită se cere acolo, fiindcă noi nu le oferim și nu negociem astfel de chestii. Anume din acest motiv nu primim subvenții, cu toate că avem toate actele în regulă în această privință. Noi suntem producători activi și nu înaintăm cerere doar pentru a primi bani. Unele întreprinderi anume așa spală banii. Noi am sădit 15 ha de vie și ar trebui să primim subvenții, dar acestea nu ni se oferă.”

Curtea de Conturi a verificat recent sistemul de management financiar și control, destinat subvenționării producătorilor agricoli, organizat de către MAIA și AIPA, în cadrul acestuia s-a constatat că beneficiari ai subvențiilor sunt doar 0,3% din proprietari de terenuri agricole, care au primit subvenții de 462 milioane de. Beneficiari al subvențiilor sunt și întreprinderile de procesare care nu au activități de producere.

Sursa: agora.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *