Moldova

Nicolae Timofti a DESECRETIZAT o serie de documente ce se referă la situația fianciar-bancară din țară

Documentele se referă la situația din sectorul financiar bancar și de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Președinția a difuzat copiile a șase documente desecretizate, dintre care trei sunt adresări ale șefului statului către foștii premieri în care solicită acțiuni în privința sistuației din sistemul bancar, precum și trei decizii ale Consiliului Suprem de Securitate.

Cel mai recent document se referă la decizia ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate din 5 august în care se face o trecere în revistă a situației din Republica Moldova și a riscurilor la care este expusă.

Consiliului Suprem de Securitate recomanda atunci Parlamentului să efectueze un șir de modificări legislative, inclusiv pentru a restricționa tranzacțiile cu companiile off-shore în anumite domenii, în special financiar bancar. De asemenea, să fie luate măsuri de contrcarare a războilui informațional purtat de Federația Rusă.

De asemenea, au fost formulate recomandări Guvernului, Băncii Naționale, Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate pentru a asigura identificarea persoanelor vinovate de tranzacțiile din sistemul bancar, dar și acțiuni în alte domenii. 

Sursa: radiochisinau.md


Sursa documente: presedinte.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *