Politică

Nicu Popescu: „Dacă în Republica Moldova nu era o guvernare pro-europeană, exista un risc sporit ca țara să fi fost atrasă în acest război”

Dacă în Republica Moldova nu era o guvernare pro-europeană, exista un risc sporit ca țara să fi fost atrasă în acest război și ar fi devenit o zonă instabilă și mult mai puțin calmă decât s-a dovedit a fi sub guvernarea noastră”, a declarat Nicu Popesc, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul unei emisiuni de la Vocea Basarabiei, Popescu a subliniat că ”este suficient să te uiți la procesele care se întâmplă în Belarus ca să vezi ce cumpănă a reușit să evite Republica Moldova”.

„Eu cred că dacă Republica Moldova în această perioadă, în decursul anului trecut, ar fi fost guvernată de forțe pro-ruse, riscul că R. Moldova ar fi fost utilizată drept teritoriu de pe care se lansează acțiuni ostile împotriva Ucrainei ar fi fost foarte mare. Dacă vă uitați la exemplul Belarusului care a fost atras în acest război, cred că dacă în Moldova nu era o guvernare pro-europeană, exista un risc sporit ca țara să fi fost atrasă în acest război și ar fi devenit o zonă instabilă și mult mai puțin calmă decât s-a dovedit a fi sub guvernarea noastră. E suficient să te uiți la procesele care se întâmplă în Belarus ca să vezi ce cumpănă practic am reușit să evităm”, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *