Politică

Nikolenko: „Teroarea rusă cu rachete reprezintă o ameninţare nu numai pentru securitatea Ucrainei, dar şi pentru securitatea”

Prăbuşirea unei rachete pe teritoriul Republicii Moldova după atacul cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei ”demonstrează încă o dată că teroarea rusă cu rachete reprezintă o ameninţare nu numai pentru securitatea Ucrainei, dar şi pentru securitatea ţărilor vecine”.

Potrivit Infotag, purtătorul de cuvânt al ministerului afacerilor externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a făcut un astfel de comentariu despre depistarea unei rachete pe teritoriul Republicii Moldova.

”Ucraina trebuie să obţină cât mai curând posibil sisteme moderne de apărare antirachetă şi antiaeriană care să salveze vieţi, să protejeze infrastructura critică şi să prevină alte atacuri cu rachete din partea Federaţiei Ruse”, a subliniat el.

Menționăm că luni, 5 decembrie, angajaţi ai ministerului afacerilor interne din Republica Moldova au descoperit o rachetă într-o livadă de lângă oraşul Briceni, situat în apropierea graniţei cu Ucraina.

De asemenea, vă mai amintim că în dimineaţa zilei de 31 octombrie, o rachetă a fost doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la granița cu Ucraina. Nu au fost înregistrate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuințe din Naslavcea au fost sparte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *