Eveniment

Noi alegeri in Moldova: da-ti votul pentru cel mai bun blog

Politicienii moldoveni, detinatori de bloguri, mai au la dispozitie inca o zi, pentru a se inscrie la Festivalul Blogului Moldovenesc-Blogovat 2010. Pe 23 februarie, incep alegerile pentru cel mai bun blog, blogger si articol inscris la festival. Perioada electorala in blogosfera.md va dura doua saptamani (23 februarie-8 martie), iar rezultatele concursului vor fi anuntate pe 20 martie.

Pana acum, la cele sase categorii ale Blogovatului s-au inscris 207 de bloguri si 84 de articole, din care au fost aprobate 165 de bloguri si 47 de articole. Astfel, au fost inregistrate 14 bloguri la sectiunea media, 26 de bloguri la categoria societatea civila, 92 de bloguri personale si 23 de specialitate. Categoria „Lansarea anului” numara 61 de bloguri.

Toate categoriile concursului, cu exceptia „Cel mai bun articol de blog” vor fi supuse unui vot liber, public, care se va desfasura pe site-ul Blogovatului. Cititorii mai pot sa-si aleaga favoritul prin intermediul unui banner, iar bloggerii pot vota o singura data, pentru blogul din categoria la care s-au inscris.

Blogovat 2010 va avea cate doi castigatori pentru fiecare categorie: unul desemnat prin votul cititorilor si altul de juriu. Categoria „Cel mai bun articol de pe blog” va avea doar un singur castigator, ales de juriu.

Desi un blog valoros se considera cel care are un numar mare de vizitatori si de comentarii la articole, expertii occidentali considera ca valoarea unui blog este data de impactul acestuia asupra societatii. Un blog valoros devine acel, care si-a lasat o amprenta pozitiva in istoria bloggingului, mai spun ei.

Blogurilor inscrise la Blogovat 2010 vor fi evaluate din punct de vedere al calitatatii continutului, frecventei actualizarii, inovativitatii, design-ului si utilizabilitatii si al contributiei la dezvoltarea blogosferei din Moldova. Organizatorii Blogovatului nu au introdus in concurs categoria „Microblogging”, deoarece nu au convenit asupra criteriilor de jurizare ale acestuia.

 

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *