Actualitate

Noi facem TIMPUL: Ala Coica

Ala Coica are 25 de ani și mai bine de șase dintre ei i-a dedicat jurnalismului. Tânăra a studiat la Liceul român-spaniol „Miguel de Cervantes Saavedra” din capitală. Iar de când a descoperit „cu ce se mănâncă” presa în R. Moldova, în primul an de facultate, a muncit în permanență. Inițial a fost reporter și realizator de emisiuni la un post local de radio, unde a învățat cum să facă față situațiilor neprevăzute și cât este de mare responsabilitatea unui moderator care se află la pupitrul de emisie. Apoi, și-a început activitatea în presa scrisă alături de echipa ziarului TIMPUL. În paralel a făcut și masteratul.

Iar pentru că îi plac provocările, atunci când i s-a propus să predea jurnalismul la universitate, n-a stat mult pe gânduri și a decis să împărtășească experiența acumulată cu tinerii care abia au pășit pragul instituției.

Mai mult, întotdeauna a încercat să caute subiecte despre care nu s-a mai scris și oameni care au ce spune. Așa a ajuns să relateze despre tineri entuziaști care, în ciuda prejudecăților, au reușit să-și lanseze o afacere de succes, tineri care au adus Europa la noi în țară, dar și despre moldovenii care au reușit să-și asigure independența energetică.

Cele mai citite articole din ultimul an sunt: „Putin ne dă în cap, da noi tot „la Rusia” vrem”, „Ferma de vaci, o afacere profitabilă, dacă nu colaborezi cu intermediarii”, „Un copil face business la numai 13 ani” și „Operațiunea de capturare a lui Igor Smirnov: „Destinul Moldovei este să se unească cu România”.

Ala Coica: „În cei cinci ani de activitate, TIMPUL mi-a oferit ocazia să învăț meserie de la cei mai buni jurnaliști, să fac ceea ce-mi place și să cunosc oameni deosebiți cu povești de viață extraordinare. Mă bucur că ideile pe care le-am promovat în ultimii ani în TIMPUL au fost preluate și de alții și au un impact în societate”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *