Politică

Nou incident grav în Ucraina. Mașina unui oficial rus a sărit în aer

Un oficial rus de ocupație din regiunea ucraineană Herson a fost rănit luni într-o explozie de mașină, dar este „în stare stabilă”, au anunțat agențiile ruse, citate de AFP.

Vitali Buliuk, primul viceguvernator al acestei regiuni din sudul Ucrainei, pe care Moscova a anexat-o la sfârșitul lunii septembrie fără să o controleze pe deplin, „a fost rănit” în urma „exploziei mașinii sale”, a declarat ministrul regional al sănătății, Vadim Ilmiev.

„Starea sa este stabilă, rănirea este de gravitate moderată”, a declarat el jurnaliștilor, citat de agenția de presă TASS, adăugând că Bouliuk, care se ocupă de problemele economice din regiune, se află în spital.

Potrivit lui Ilmiev, „șoferul mașinii a murit pe loc”. „O mină direcțională a explodat și mașina a fost arsă”, a declarat el, citat de agenția rusă de presă Interfax.

El nu a precizat unde a avut loc explozia în această regiune din care forțele rusești au fost nevoite să se retragă parțial la începutul lunii noiembrie după o contraofensivă a ucrainenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *