ActualitateSănătate

‘Nu am de ce să îmi dau demisia’

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că nu are motive pentru a lua în calcul o eventuală demisia după cazul cutremurător care a avut loc la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București.

”Sunt personal afectat de ceea ce am citit în rapoartele Parchetului, dar trebuie lăsată Justiția să își facă treaba. Nu am de ce să îmi asum această situație, pentru că acolo se discută despre un omor premeditat, iar eu nu am de ce să demisionez.

Demisia pentru ceva pe care nu îl puteam controla sau influența, nimeni nu poate interveni asupra deceziei individuală a medicului, este o decizie profesională. Din acest punct de vedere, nu cred că această problemă ține de Ministerul Sănătății.
Reducerea dozei, stabilirea dozei, ca e redusa, ca e crescuta, ca e noradrenalina sau alta substanta, este o responsabilitate a medicului. Eu sunt microbiolog, acolo au fost medici de specialitate. De ce vreti ca noi, asta se intampla in spatiul public, oameni fara studii medicale spun cum trebuia tratat pacientul, este o lipsa de responsabilitate si acest lucru nu il fac. Decizia lor (a medicilor ATI) nu pot sa o pun la indoiala.”, a spus Alexandru Rafila.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *