Femeia

Nu divorța, comunică eficient cu partenerul

Însă, înainte de a depune actele, soții au decis să frecventeze un curs de bune maniere în familie – comunicarea eficientă cu partenerul, în luna noiembrie 2014. Pentru a avea rezultate pozitive și o schimbare radicală a situației, am spus că ar trebui să urmeze 20 de ședințe, dar i-am lăsat să decidă ei și, după prima ședință, soțul a spus că vor urma tot cursul.

Codul bunelor maniere ne oferă sfaturi utile încă din primii ani de viață familială. Astfel, ne ajută să dezvoltăm foarte ușor o relație nouă, să menținem prietenii, să avem discuții plăcute cu partenerul. Folosind cât mai des formulele de politețe „te rog”, „mulțumesc”, „cu plăcere”, respectându-i opinia și deciziile celuilalt, respectând ora mesei, capacitatea de a asculta partenerul de viață, a nu încerca să-l schimbi, a vă implica în ocupații comune, a vorbi manierat la telefon, a face mici surprize, a fi înțelegători, mai ales, în momentele de cumpănă, a-i oferi confortul de a fi alături – contribuie la o comunicare eficientă, dar și la stabilirea unei legături durabile a unui cuplu. Totodată, în familie este important de a selecta sarcinile, separându-le în două categorii „urgente” și „importante” pentru a crește fericirea voastră.

Tinerii, venind din diferite medii de educație, având anumite deprinderi, cei mai mulți încăpățânându-se să nu cedeze, sfârșesc prin a comunica tot mai puțin, a veni mai rar pe acasă și a discuta despre divorț. Or, respectarea regulilor de bune maniere este secretul care contribuie la armonia unei familii. Politețea, amabilitatea folosite în mod regulat în societate sunt la fel de necesare și în cadrul unei familii pentru o viață fericită.

Soțiilor le recomand să aibă cât mai multă încredere în propria persoană. Categoric nu renunțați la activitățile voastre anterioare, la hobby-urile practicate, la jobul vostru, la prieteni. Soțul trebuie să se mândrească și să se bucure cu reușitele soției și aveți grijă ca starea pozitivă să predomine mereu în casă.

Acum soții de care spuneam mai sus sunt foarte fericiți. Au aflat de curând că soția este însărcinată.
Concluzionând, voi spune că lumea bunelor maniere este miraculoasă și vă reamintesc că o persoană educată nu este obligatoriu și manierată. Aveți grijă de comportamentul vostru și respectați adevăratele valori.

Programul de dezvoltare a personalității la Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” (ore individuale și în grup, pentru copiii de la 5 ani și adulți): bune maniere, ore de dicţie, artă decorativă, limba engleză, ședințe individuale la psiholog, pregătirea copiilor pentru școală.

Dorina Arsene,
lector de bune maniere
Tel. 068.210.006
e-mail: sme.abeze@gmail.com
web: abeze.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *