Actualitate

O companie italiană a deschis o fabrică de cablaje la Strășeni

În discursul rostit la eveniment, Premierul Pavel Filip a mulțumit conducerii și acționarilor companiei pentru interesul și determinarea de a deschide o filială a întreprinderii în Republica Moldova. Totodată, șeful Guvernului a apreciat decizia de a lansa activitatea anume la Strășeni, astfel asigurînd oamenii din regiune cu un loc de muncă bine plătit.

”Îmi doresc o Moldovă unde lumea să trăiască bine de la Nord la Sud şi de la Est la Vest, fără disparităţi economice mari, vreau să lucrăm împreună pentru a crea mai multe poluri de prosperitate, și în afara Chişinăului. Toate acțiunile Guvernului pe care le facem zi de zi au un singur scop – să atragem cît mai mulți investitori, locali şi străini, care să creeze cît mai multe locuri de muncă. Guvernul vrea sa fie partenerul sectorului privat în crearea de locuri de muncă și de prosperitate pentru cetățeni”, a spus Pavel Filip.

De asemenea, Prim-ministrul a vorbit despre reformele lansate de Executiv pentru a transforma mediul de afaceri din țara noastră în unul atractiv pentru investiții. ”Agentul economic este sursa primară a bunăstării populației. De aceea agentul economic trebuie tratat cu cea mai mare atenție și grijă! Am trecut de la statul arogant și birocrat la statul partener: respectul pentru agentul economic, respectul pentru investitor e așadar un principiu cheie începînd cu 2016”, a declarat Premierul.

Prezent la eveniment, directorul fabricii din Italia, Fabio Fracasso, a mulţumit autorităţilor pentru deschiderea şi suportul oferit în extinderea liniei de producţie în Republica Moldova. „Aceasta este o primă realizare, care va da startul unui ciclu vertiginos de noi angajări, ceea ce înseamnă și mai multă muncă, mai multă producție, noi piețe de desfacere, dar și creșterea ulterioară a cifrei de afaceri”, a mai spus antreprenorul italian.

Fabrica nou lansată va produce cablaje electrice de tensiune joasă și medie pentru telecomunicații, cabluri de semnalizare și de control, precum și produse pentru industria electrocasnicelor și grădinărit, care vor fi exportate la nivel global. Pentru construirea și amenajarea infrastructurii fabricii din Republica Moldova au fost investite 24 milioane de euro, dintre care 6,6 mln de euro au fost oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Compania italiană „La Triveneta Cavi Development” este una din cele mai importante companii pe piața europeană de producere a cablurilor de tensiuni joasă și medie pentru sectorul industrial și casnic de distribuție a energiei și a tehnologiilor regenerabile. 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *