Externe

O eroare umană ar putea fi cauza prăbușirii aeronavei Boeing a FlyDubai la Rostov pe Don

Sugerând că o eroare umană ar putea explica această catastrofă aeriană ce a costat viața a 62 de persoane, relatează AFP.

Canalul de televiziune Rossia-1 susține că a obținut transcrierea ultimelor cuvinte ale piloților, cu un minut înainte de prăbușirea aeronavei, de la o sursă din cadrul comisiei de anchetă, având acces la înregistrările "cutiilor negre".

Boeing 737-800 al companiei FlyDubai era la a doua încercare de aterizare în condiții de vizibilitate redusă, atunci când s-a prăbușit și a explodat la impactul cu solul.

Transcrierea sugerează că pilotul a pierdut controlul aparatului imediat după ce a oprit sistemul de pilot automat și că avionul a căzut în picaj.

"Nu vă faceți griji", a spus de mai multe ori comandantul de zbor, conform transcrierii în rusă, înainte de a spune:"Nu face asta!" Ultimele sale cuvinte au fost:"Redresează", pe care le-a repetat de mai multe ori, referindu-se la mânerul dispozitivului.

Pe parcursul ultimelor șase secunde înainte de accident, nu se aud decât "strigăte inumane", potrivit canalului media rus.

Subliniind că aceasta nu este versiunea oficială, postul de televiziune citat sugerează că pilotul ar fi declanșat accidental un stabilizator în coada avionului, încercând să readucă aparatul de zbor pe orizontală.

Când acest dispozitiv este activat, aparatul nu reacționează practic la nicio comandă a pilotului, potrivit aceluiași post de televiziune."Este clar că piloții nu au înțeles că stabilizatorul a fost responsabil pentru accidentul de avion", conform acestuia.

O ancheta penală a fost deschisă pentru a determina cauza accidentului aeronavei, în care au murit pe loc 55 de pasageri și șapte membri ai echipajului de nouă naționalități diferite.

Cele două cutii negre ale aparatului de zbor au fost recuperate și transportate la Moscova, dar Comitetul interguvernamental pentru aviație (MAK) indicase inițial că acestea au fost "puternic deteriorate" și că decriptarea lor ar putea lua ceva timp.

Sursa: Agepres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *