Eveniment

O jumatate de an fara Grigore Vieru

Sambata, 18 iulie, s-a implinit o jumatate de an de la plecarea la Eminescu a celui mai mare poet al Basarabiei – Grigore Vieru. Cu aceasta ocazie, la mormantul sau din Cimitirul Central de pe strada Armeneasca din Chisinau s-a adunat mai multa lume sa-i aduca florile recunostintei si sa aprinda cate o lumanare in memoria poetului. Aici a avut loc un parastas oficiat de protoiereul Ioan Ciuntu, parohul Bisericii „Sfanta Teodora de la Sihla”.

La mormantul marelui disparut au fost prezenti Ion Ungureanu, Anatol Codru, Arcadie Suceveanu, Constantin Tanase, Andrei Strambeanu, Petru Munteanu, Vasile Iovu, Ion Cataveica, Alexei Marulea, Valentin Ciobanu, Gheorghe Ghidirim, Ion Buga, Victor Plugaru, Anatol Babin si alti buni prieteni si admiratori ai poetului. Ei au cinstit memoria scriitorului, exprimandu-si speranta ca, in 2010, cand Grigore Vieru ar fi implinit 75 de ani, pe Aleea Clasicilor din capitala va fi instalat un bust al sau.

Ceva mai inainte, pe 12 iulie, Grigore Vieru a fost comemorat si in satul sau de bastina, Pererata. Impreuna cu sotia poetului, Raisa Vieru, si feciorul Calin au fost prezenti mai multi oaspeti din Chisinau. La masa de pomenire s-au adunat rudele si consatenii scriitorului. Doamna Raisa Vieru a anuntat ca, la solicitarea ei, Ministerul Culturii va deschide in casa parinteasca a poetului un muzeu republican.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *