Actualitate

O nouă victimă a regimului Lukașenko! Aliaksandra Romanovskaya, campioană mondială la schi acrobatic, a fost arestată la Minsk

Aliaksandra Romanovskaya a concurat la JO de iarnă 2018 de la PyeongChang şi în 2019 a cucerit titlul de campioană mondială la schi freestyle, în proba de sărituri. Ea a fost reţinută miercuri după un antrenament şi a fost dusă la o secţie de poliţie din Minsk, relatează jurnal.md.

Sportiva se numără printre cei peste 2.000 de semnatari ai unei scrisori deschise de protest, din lumea sportului, care au calificat ca frauduloase alegerile din 2020 câştigate de preşedintele Aleksandr Lukașenko.

Potrivit Fundaţiei pentru Solidaritate Sportivă din Belarus nu se cunosc motivele arestării schioarei.

Presa locală citează poliţia din Minsk că ar fi vorba de un delict administrativ. Reuters a încercat, fără succes, să contacteze doi oficiali ai ministrului de interne din Belarus. Semnatarii scrisorii solicitau renumărarea voturilor şi eliberarea celor arestaţi în timpul manifestaţiilor de protest care au izbucnit în toată ţară după realegerea lui Lukașenko, informează Agerpres.

O parte dintre sportivii care au luat parte la protestele de stradă sau au susţinut opoziţia, precum atletul Andrey Kravchenko şi jucătoarea de baschet Yelena Leuchanka, au fost arestaţi şi au petrecut un timp în închisoare. Alţii şi-au pierdut locul de muncă sau au fost excluşi din loturile naţionale.

La JO de la Tokyo, atleta Krystsina Tsimanouskaya a declanşat un scandal internaţional şi a părăsit Japonia cu ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în Polonia, de teama unor represalii în Belarus, după ce criticase federaţia naţională de atletism. Ea a primit o viză umanitară în Polonia, unde se află şi în prezent.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *