Ultima oră

Oaspeţi din România la Ministerul de Interne

Principalul subiect al discuţiilor iniţiate s-a axat pe colaborarea bilaterală între Ministerul Afacerilor Interne (MAI) al Republicii Moldova şi Ministerul Administraţiei şi Internelor din România.
Ambasadorul României a menţionat că relaţiile moldo-române au devenit mai dinamice şi că există o comunicare directă şi deschisă între miniştrii de interne din ambele state. Totodată, înaltul oaspete a reiterat disponibilitatea Ambasadei de a asigura puntea de legătură între cele două instituţii, pentru dezvoltarea proiectelor bilaterale pe segmentul afacerilor interne, transmite serviciul de presă al MAI.
De asemenea, un subiect principal al discuţiei l-a constituit şi modul de implementare a Acordului de mic trafic la frontieră.
Victor Catan a apreciat asistenţa acordată ministerului de resort de la Chişinău, menţionând că un rol important în reanimarea relaţiilor moldo-române l-a avut Ambasada României la Chişinău, iar instituţia pe care o conduce, este deschisă spre noi oportunităţi care pot fi valorificate în comun.
În cadrul întrevederii au mai fost abordate şi subiecte ce ţin de consolidarea securizării frontierelor, combaterea criminalităţii transfrontaliere, acordarea asistenţei tehnice, dezvoltarea proiectelor comune de colaborare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *