Actualitate

Oazu Nantoi îl acuză pe Igor Dodon: ,,Negociază la Moscova îngenuncherea Moldovei prin șantaj energetic”

„Dodon "negociază" la Moscova îngenuncherea Moldovei prin șantaj energetic – impunerea unui preț catastrofal la gazul livrat pentru a provoca șoc social și haos politic. În plus, după semnarea, la 27 septembrie, a contractului de livrare a gazului din Rusia în Ungaria – ocolind sistemul de tranzitare a Ucrainei și scăderea volumului de gaz rusesc tranzitat prin Ucraina cu începere din 1 octombrie, lista întrebărilor în legătură cu „vizita” lui Dodon se extinde, Cu alte cuvinte, – trădarea n-are limite”, a scris pe pagina sa de Facebook, Nantoi. 

Gazprom a prelungit cu o lună contractul de livrare a gazelor în Republica Moldova, dar nimic nu este sigur în acest sens, iar prețurile mondiale la gaz au ajuns la cote foarte înalte, ceea ce pune în dificultate guvernanții de la Chișinău.

„În timp ce la Chișinău guvernarea merge pe calea lui Plahotniuc, capturează instituțiile statului și organizează maski show, Moldova plăteste deja 800 de dolari pentru gaz, când alte țări cu guvernări mai responsabile plătesc 250-300 de dolari. Din păcate, pentru cetățenii noștri greul abia începe, fiindcă în Europa gazul deja a ajuns la 1.900 de dolari, guvernarea PAS așa și nu a negociat un pret avantajos pentru Moldova, iar valul înghețului încă urmează să vină”, a scris Dodon.

În aceste zile, Igor Dodon se află la Moscova, iar duminică, acesta a anunțat proteste masive în centrul Chișinăului, indiferent de situația pandemică, pentru susținerea procurorului genereal, Alexandr Stoianoglo.

Sursa: anticorupție.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *