CSI / RusiaRăzboiUcraina

Oficial din Herson: Forţele ucrainene procedează la ”raiduri frecvente” peste fluviul Nipru pentru a încerca să disloce trupele ruse

Forţele armate ucrainene, cu baza pe malul vestic al fluviului Nipru, efectuează frecvent raiduri pe malul estic, în apropierea oraşului Herson, pentru a încerca să disloce trupele ruseşti, a declarat marţi un oficial regional citat de News.ro.

Iuri Sobolevski, adjunctul şefului administraţiei regionale din Herson, a declarat că raidurile au scopul de a reduce capacitatea de luptă a trupelor ruse, care bombardează oraşul Herson de pe malul estic, de când au fost forţate să se retragă acolo.

”Militarii noştri vizitează foarte des malul stâng (estic), efectuând raiduri. Forţele armate ucrainene lucrează şi lucrează foarte eficient”, a declarat Sobolevski pentru televiziunea ucraineană.

”Rezultatele vor veni la fel cum au venit şi pe malul drept al regiunii Herson, când, datorită unei operaţiuni complexe şi de lungă durată, au reuşit să ne elibereze teritoriile cu pierderi minime pentru militarii noştri. Acelaşi lucru se întâmplă acum pe malul stâng”, a declarat oficialul ucrainean.

Ocupanții ruși controlează partea de est a fluviului Nipru, în apropiere de Herson, acolo unde s-au retras în noiembrie, după luni de ocupaţie a oraşului din sudul ţării.

Herson este una dintre regiunile parţial ocupate ale Ucrainei pe care Federaţia Rusă susţine că le-a anexat.

În condiţiile în care se aşteaptă ca Ucraina să lanseze o contraofensivă de primăvară pentru a încerca să recucerească mai multe teritorii, Sobolevski nu a dat alte detalii, spunând că o operaţiune militară necesită o ”tăcere informaţională”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *