(OFICIAL) PG s-a autosesizat și a pornit urmărirea penală în cazul interceptărilor dintre Shor şi Filat. Usatîi acuză că este un dosar fabricat
(UPDATE 11.45) ”Regimul este în panică! Pe numele lui Usatîi poate fi fabricat un nou dosar penal! După ce ieri liderul Partidului Nostru a publicat secvenţe din convorbirile telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor, Procurorul General a dat indicaţii pentru iniţierea unui nou dosar penal pe numele lui Renato Usatîi”, se menționează într-un comunicat remis de serviciul de presă al ”Partidului Nostru”.
(UPDATE 11.24) Procuratura Generală s-a autosesizat şi a pornit urmărirea penală pe faptul difuzării înregistrării convorbirilor dintre Ilan Şor şi Vladimir Filat, precum şi a afirmaţiilor lui Renato Usatîi despre interceptarea convorbirilor unor demnitari şi politicieni.
Potrivit serviciului de presă al Procuraturii Generale, urmărirea penală va fi efectuată de către Secţia exercitare a urmăririi penale în cauze de criminalitate organizată şi excepţionale din cadrul Procuraturii Generale, sub aspectul comiterii infracţiunii de violare a dreptului la secretul corespondenţei. În cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală urmează a fi stabilite circumstanţele colectării, deţinerii şi difuzării convorbirilor respective, precum şi alte eventuale fapte infracţionale cu referinţă la circumstanţele descrise.
(Știre inițială) „Înțeleg teama celor care nu se află acum alături de Filat. Știu că după informațiile publicate de mine ieri aceștea se tem. Bine fac”.
Amintim că Renato Usatîi a publicat ieri o serie de interceptari ilegale între Vladimir Filat și Ilan Shor. Acesta a recunoscut ulterior că prin metode ilegale a interceptat acele convorbori.
Articolul 260 din codul penal RM: Înterceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice.
Interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice (inclusiv a unei emisii electronice) care nu sînt publice şi care sînt destinate unui sistem informatic, provin dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 1000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 2 la 5 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 3000 la 6000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea întreprinderii.
Timpul.md