Actualitate

Oleg Țulea a discutat cu Comisarul european pentru energetică despre importanța și dezvoltarea interconexiunilor energetice cu UE, prin România

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a avut astăzi o întrevedere cu Kadri Simson, Comisarul european pentru energie, în cadrul căreia au fost discutate aspectele cooperării în domeniul securității energetice, acesta fiind unul dintre subiectele prioritare în dialogul sectorial cu Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat al MAEIE.

Cei doi oficiali s-au referit la elementele de importanță strategică, care includ dezvoltarea interconexiunilor cu Uniunea Europeană, în special finalizarea construcției și darea în exploatare integrală a gazoductului Iași – Ungheni – Chișinău. Totodată, a fost reiterată și semnificația proiectului care ar asigura, la necesitate, livrarea gazelor în regim de flux invers prin culoarul transbalcanic.

Interlocutorii au discutat și importanța interconexiunii liniilor electrice de înaltă tensiune la piața UE, prin România, precum și perspectivele de cooperare în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile.

La rândul său, Kadri Simson a comunicat disponibilitatea UE de a susține Republica Moldova în eforturile sale de modernizare a sectorului energetic și integrare în sistemul regional și piața energetică europeană, subliniind, totodată, importanța transpunerii depline a pachetului energetic III și continuării implementării angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere.

https://radiochisinau.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *