Eveniment

Omul de afaceri Renato Usatâi nu-și uită compatrioții: Sărbătoare de neuitat la Fălești cu ocazia Hramului

Sărbătoarea a fost şi mai special pentru pedagogii din raionul Făleşti, care au primit din partea fostului elev un cadou în valoare de o un milion de lei. Sute de oameni din raionul Fălești, dar și din raioanele vecine s-au bucurat de concertul de execepție oferit de vedete naționale și internaționale. 

În cadrul festivității a fost pusă prima piatră de temelie la fundamentul noului izvor artificial cu cascadă din centrul oraşului. Acesta va purta denumirea „Copiii Lumii” şi va deveni, cu siguranţă, una dintre atracţiile turistice ale oraşului. „Fiecare patriot adevărat este obligat să se întoarcă în patria sa, oricât de departe ar pleca. Fiecare om poate să ajute, iar acest ajutor este unul de nepreţuit, fie că este vorba de milioane sau ajutorul la traversarea străzii. Ajutaţi cu ce puteţi şi cât se poate de des şi aşa veţi putea schimba lumea spre bine”, a spus Renato Usatâi în timpul acţiunii.

După ce au participat la deschiderea oficială a sărbătorii, locuitorii oraşului şi-au îndreptat atenţia către arena instalată lângă havuzul din oraş unde a avut loc campionatul naţional de kick-boxing pentru juniori. La competiţie au participat peste o sută de tineri din toată ţara, printre care 25 de participanţi din raionul Făleşti. Prezent la concurs, Renato Usatâi a menţionat că kick-boxing-ul nu e un sport obişnuit, dar reprezintă o muncă enormă. “Mă mândresc cu copiii noştri care în pofida tuturor continuă să facă performanţe în acest sport. Cel mai important rezultat în sport este formarea personalităţii”, a spus acesta.

Locuitorii din Fălești, dar și oaspeții capitalei, au fredonat mai multe melodii îndrăgite împreună cu interpreţii autohtoni Adrian Ursu, Nelly Ciobanu, Gheorghe Ţopa şi Evelina Vîrlan. Sărbătoarea a culminat cu un show de excepţie oferit de bine cunoscuta trupă din Rusia „Блестящие”, dar şi de celebra trupă germană „Bad Boys Blue”. În deschiderea concertului, Renato Usatâi a felicitat toţi locuitorii oraşului Făleşti, menţionând că a visat dintotdeauna să realizeze lucruri frumoase pentru oraşul său. “Acest concert este o parte mică din ceea ce doresc să realizez pentru pământenii mei”, a menţionat omul de afaceri.

Pedagogii din raionul Fălești au primit un dar în valoare de un milion de lei din partea lui Renato Usatâi. Cadoul a fost înmânat în cadrul festivităţii, iar profesorii au menţionat că se simt onoraţi că foştii elevi nu uită de ei. La rândul său, Renato Usatâi a ţinut să menţioneze că primii săi învăţători au fost părinţii, care “prin exemplul lor mi-au demonstrat cum ar trebui să fie un Pedagog şi un Om cu literă mare”. “Ei mi-au altoit răbdare şi sârguinţă, bunătate şi înţelegere. Acest omagiu este cel mai mic lucru, prin care aş putea să-mi exprim recunoştinţa faţă de şcoala mea iubită, faţă de Pedagogii dragi, răbdare şi înţelegere, pentru înţelegerea şi iertarea de care au dat dovadă”, a mărturisit Renato Usatâi.

De asemenea, reprezentanţii mai multor pături sociale din raionul Făleşti vor beneficia de sprijin financiar în valoare de peste 350 mii de lei.


Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *