Politică

Opinie. Plahotniuc a bătut palma cu Moscova și preia minciunile propagandei rusești

După ce a fost sancționat de SUA, Plahotniuc a oferit un „interviu” în care preia toate tezele propagandei rusești care spune că „PAS împinge R. Moldova în război”:

„Dincolo de asta, PAS-ul este incapabil de a proteja țara ți oamenii încă și de riscuri de securitate. PAS dimpotrivă, prin poziționările lor de moment, prin acțiunile nesăbuite și riscante, și chiar prin declarațiile pe care le-au făcut în relația cu autoritățile din Transnistria, dar și în contextul războiului din Ucraina, nu fac decât să aducă războiul în Moldova”.

„Occidentul împinge Republica Moldova spre război cu Transnistria și Rusia”, este un fake news rusesc care a fost demontat de către veridica.ro aici.

O spune răspicat trădătorul pro-rus, kuliokarul Dodon aici.

Toți trolli pro-moscoviți din facebook sau tiktok spun exact același lucru: PAS și Maia Sandu vor să implice R. Moldova în război, nu este o întâmplare că una din „tezele” diasporei din Cipru este anume aceasta.

Se pare că, fiind în lista neagră a SUA, Plahontiuc nu a avut altă soluție decât să bată palma cu Moscova. Înțelegerea a simplă – Kremlinul îi va oferi protecție și refugiu, în schimb acesta alături de fugarul Șor și alți trădători (gen Dodon) trebuie să destabilizeze politica internă din R. Moldova.

Este clar că planul Moscovei nu s-a schimbat, ei vor încerca să ocupe regiunea Odesa, iar un Chișinău condus de pro-europeni le strică planurile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *