Atitudini

Opinie. Zinaida Bolboceanu: E timpul să ne despărțim odată și pentru totdeauna de cefalia bisericii ruse. Dumnezeu nu stă în Kremlin

Îmi vine scârbă la gândul că moldovenii se roagă pentru sănătatea patriarhului rus și moldovean- doi NKVădiști în rasă bisericească.

Cu părere de rău , fețele bisericești din satele Cojușna și Opaci, doi domni pe care îi respect foarte mult pentru corectitudine și omenie, în continuare fac parte din Patriarhia rusă. Nu sunt persoana care bate drumul spre biserică, însă faptul că biserica aparține de un stat cotropitor, mă îndepărtează cu desăvârșire de religie, nu și de credință în Dumnezeu, pe care o port oriunde, nu neapărat să intru în “ casele Domnului” unde aurul hainelor de slujitori și costurile fabuloase ale bisericilor mă dezgustă cu desăvârșire de mic copil, de când am înțeles propăvăduirile lui Domnul Iisus.

Pentru mine, bisericile, cu excepția celor mici, simple, cu pereții albi, cu puține chipuri, doar cu cele ale Domnulu Dumnezeu și Iisus, bisericile sunt opere de artă, muzee care mă fac să mă minunez de Creația creatorilor pământeni, desigur cu prezența Domnului, dar nu e și locul unde îmi găsesc intimitate pentru a vorbi cu Dumnezeu. E o părere a mea și de aceea , rog “ credincioșii” să nu mă ofenseze. Vă doresc credință sufletească cu Dumnezeu în voi și desigur, UNIRE de neam și țară pe care ar trebui să o înfăptuiască biserica în primul rând( să nu- mi spune-ți că Dumnezeu e unul și trebuie de lăsat lucrurile așa cum sunt, adică cu cotropitorii în fruntea bisericilor noastre)!
PS: “Când oamenii vorbesc despre ploaie- ei deja filozofesc” – așa ne spunea profesorul nostru la disciplină( Dumnezeu sa-l ierte).

Zinaida Bolboceanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Respect deosebit unui om ce gândește firesc și dă dovadă de mult bun simț, calitate pierdută de mulți cetățeni ai RM ca urmare a educației sovieto-moscălești.

 2. In Kremlin sta Talpa-iadului. Biserica rusă, de la Petru cel Mare încoace, e un departament administrat cu strășnicie de conducătorii Nesfintei RuSSii. Și ce conducători! Nemesianica Conglomeratie Rusă a fost dintotdeauna condusă de psihopați, nebuni, excentrici, tirani. Apocalipticul Putin nu face excepție. N-ar fi rău să ne debarasam de păgână biserica rusa. Cu cine? Prea multa putreziciune morala avem! Prea multi cre(s)tini saraci cu duhul! Ați văzut cum unii cre(s)tini își fac icoana din dezgustătorul chip al tâlharului necreștin Sor? De FusaDodoloaie, cap in forma de tigaie, in loc de urechi, c***e, ce sa mai zici?

 3. Cuvinte frumoase și sicere, revărsate din bogăția unei inimi sensibile, în care sălășluiește Duhul credinței și al adevărului, nevătămate de patimi și fala trecătoare a lumii. O floare rară, binemirositoare în fața lui Dumnezeu și a oamenilor. Dumnezeu nu ne-a dăruit o ”religie”, ni s-a dăruit pe sine însuși, izvorul vieții, iubirii și înțelepciunii. Biserica lui Hristos trebuie să fie lumina și sarea pământului. Arhiereii, preoții, monahii și mirenii, care nu au înțeles acest adevăr dumnezeiesc, și-au ratat chemarea și au devenit unelte becisnice ale Răului, tatăl minciunii și al vrajbei dintre oameni, și nu mai au nici autoritate, nici rostul de a exista.

 4. Respect d-na Bolboceanu pentru adevarul spus!
  Patriarhia rusa a binecuvantat razboiul si bombardamentele din statul vecin.
  Oare Dumnezeu invata patriarhia rusa sa nu-si ingroape militarii, abondonandu-i pe campurile ukrainene??
  Este culmea cinismului sa lasi militarii sa zaca pe campuri straine, pentru a nu despagubi familiile acestora.
  Si asta se mai numeste biserica ortodoxa? Anume dupa acest dezastru, trebuie de urgenta sa ne debarasam de biserica satanei, ce nu are nimic in comun cu credinta in Dumnezeu!

 5. Aș crede pe oricine ,dar nu pe acestă fățarnică. o antiromîncă iversunată dornicăî de bani si putere
  Cu crucea la piept si cu cuțitul in buzunar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *