Economie

Orașul Chișinău va fi încălzit în această iarnă cu păcură din România. Căldura va fi pornită în noiembrie

Agentul termic centralizat în capitală va fi livrat la începutul lunii noiembrie, susține Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

El a precizat că luna octombrie are temperaturi atmosferice ridicate și nu se vor înregistra cel puțin 3 zile consecutive în care temperatura medie va fi sub 8 grade Celsius.

Spînu a mai spus că principalul furnizor de căldură din m. Chișinău, Termoelectrica, va funcționa în mare parte pe păcură și cu folosirea unei cantități mici de gaze.

„Pentru Republica Moldova, România va acorda ajutor umanitar de urgenţă cu titlu gratuit pentru a asigura buna funcţionare a sistemului energetic. În acest sens, a fost aprobată prin hotărâre de guvern scoaterea din Rezerva de Stat a circa 130.000 de litri de motorină, 113.000 litri de benzină şi alte 5 milioane de litri de păcură, în valoare de aproximativ 19 milioane de lei (aproximativ 4 milioane de euro). Este un ajutor care va consolida, va creşte securitatea energetică a Republicii Moldova şi este răspunsul concret pe care România îl dă solicitării adresate prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova în România”, a declarat Cărbunaru în septembrie 2022, când primele cisterne cu păcură erau deja în R: Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *