Război

Orașul Herson a rămas fără apă și căldură din cauza bombardamentelor rusești

Civilii din orașul Herson, din sudul Ucrainei, continuă să se adăpostească de bombardamentele rusești. Oficialii locali au declarat că atât orașul, cât și alte așezări eliberate recent sunt lovite de zeci de ori pe zi, transmite CNN.

Ocupanții ruși „au bombardat teritoriul regiunii Herson de 69 de ori” duminică, a declarat Yaroslav Ianușevici, șeful administrației militare din regiunea Herson, adăugând că atacurile au ucis cel puțin trei persoane, iar șase au fost rănite. De asemenea, au lovit un hotel și blocuri de apartamente și au afectat în regiunea care a fost recucerită în luna noiembrie.

Sistemele de încălzire și alimentarea cu apă au fost afectate: Halyna Luhova, șefa administrației militare a orașului Herson, a oferit următoarele actualizări:

 • Într-un district, sistemul de încălzire avea nevoie de apă din râul Nipro, dar colectarea acesteia „este imposibilă din cauza focului lunetistului și a bombardamentelor de la mortare, artilerie și sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad”, a spus ea, recomandând ca oamenii din astfel de districte să părăsească oraș.
 • În timp ce 80% din orașul Herson este alimentat cu apă, unele cartiere au rămas fără.
 • Orașul este alimentat cu căldură în proporție de 75%, dar o serie de case sunt fără căldură din cauza bombardării.
 • Electricitatea a fost restabilită în aproximativ 90% din proprietățile din oraș, dar este frecvent întreruptă.

„Există zone, precum Antonivka, în care este imposibil să se restabilească alimentarea cu energie în viitorul apropiat, iar mii de oameni sunt fără electricitate, deoarece este imposibil să ajungi acolo din cauza bombardamentelor constante”, a declarat Luhova.

Alla, stânga, și vecina ei Liubov, dreapta, pe 15 decembrie petrec o seară cu lumânări și lanternă într-un apartament din Herson.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. De cele întîmplate în Ucraina se face vinovată și PRESA din mai multe state. Ea poate provoca un conflict, dar îl și poate stinge. Depinde ce interese are redactorul și curatorul acestei publicații. Se stie că orice OMISIUNE în informații de gen Pace-Răsboi, este o manipulare. Mai ales, când în prim plan sunt puși copiii adolescenții, femeile, bătrînii . Ce înțeleg minorii ??? Doar se stie că orice copil vrea pace și părinții lîngă el. Un copil din Kiev cândva a scris sefului statului turc că vrea o … DRONĂ ! E bine că în informația din TIMPUL se face trimitere la sursa inițială -ZIARE.COM. Acolo sunt publicate unele reacții și comentarii ale cititorilor ce te face să meditezi la rece. Acest DIALOG între cititori șiPRRESA e neglijjat de unele portaluri sau publicatii periodice. DE CE ?? Birocratism mediatic ??
  Ce s-a întîmplat, după opinia mea, în estul Ucrainei după 2014, cand regimul de la Kiev a declanșat un RĂZBOI CIVIL contra celora care doreau să–și păstreze indentitatea culturală rusească . Doar se știe cum regimul de la Kiev se răfuia și cu patrioții români în perioada sovietică din Bucovina – cazul unui poet, numele îmi scapă – Mircea …înecat în Prut. Cazul unui preot român – ucis în anii 90 în sudul Basarabiei într-un parc. Participarea mercenarilor din Pravîi sektor și cazacilor din Ucraina.. la războiul de la Nistru din 1992. Cazul Odesa, cand au fost arși în Casa sindicatelor protestatarii pasnici prorusi . Dacă ar exista o CRONOLOGIE impartială a tuturor crimelor, adevărul va ieși la suprafață dar nu va reînvia pe cei morti, uciși de naționalisti si SBU . Naționalismul ucrainean l-am simțit pe proria piele, în timpul studenției când traversam Ucraina cu trenul. La o gară un ,,cineva,, de vîrsta doua, ne-a privit cu ură și ne-a catalogat că suntem –rromi/țigani. Privirea lui răutăceasă spunea de la sine, cine era el.
  Problema Ucrainei a apărut acum că a avut prea multi ideologi naționalisti proucraineni. Probabil că mult au suferit ei în timpul țarismului. Acum ,,roadele postume,, ale acelor propagatori ai nationalismului, s-au transpormat în bombardamente contra oamenilor și militarilor. Cancelarul german Otto Bismark a scris în sec 18, că Rusia poate fi îngenunchiată, dacă va fi neutralizată …Ucraina….
  E bine că faceti trimiteri la primele surse. Ar fi bne să fie surse credibile, dara nu unor TROLI mediatici care se dau cu părerea la ORICE problemă.. Parcă ar fi prooci din timpurile apuse… Sursa initială completează informatia retipărită și multiplicată. Vorba lui Socrates – informatia, dacă nu e adevărată, pozitivă și utilă, nu ai dreptul să fie răspîndită. Cei care aduceau VEȘTI negative suveranilor, erau aspru pedepsiți. Deci, ce propagă, de fapt, presa de la răul Bîc ??? Adevăr ?? Pozitivism ?? Impact UTIL ??? Noi soluții pentru depăsirea unei crize ??? Conflict ?? Război ???

  1. Auzi, ia-ti balivernele nerusinate rusnacoide si bagati-le in trei litere, Dromihete! Ce, ati inceput sa infectati acum alte medii, daca vi s-au interzis anumite canale TV din RM? Ce vrei sa ne inveti, ca rusii sunt vezi doamne cel mai pasnic si inocent popor din lume, victimele tuturor? Ca cea mai intinsa tara din lume s-a format fara violenta, la un paharel de vodca? Noua, romanilor, n-are rost sa ne vinzi castane, asta poti incerca cu tembelii moldoveni, carora li s-au uscat creierele in ultimii 80 de ani de ocupatie si indoctrinare rusa, dar nu cu noi! Noi nu am uitat „binefacerile” rusilor, nu am uitat gulagurile lor, nu am uitat puscariile lor, nu am uitat deportarile lor. Ce „identitate culturala” au respectat bai lula rusii in Basarabia, unde pana si astazi nimeni nu mai stie cine este si de unde vine, fiindca a fost exterminat tot ce doar si amintea de trecutul romanesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *