Tendințe

Organizează-ţi bucătăria în cinci paşi

Nu găseşti strecurătoarea pentru paste sau făina pentru plăcinte? Îţi oferim câteva mici, dar utile trucuri pentru a avea o bucătărie organizată.

Mergi pe verticală!
Nu contează cât de mică sau mare este bucătăria ta, însă tot spaţiul trebuie valorificat. Dacă stai într-un punct fix, să zicem lângă aragaz, îţi este mult mai uşor să te întinzi puţin pentru a ajunge la o spatulă, decât să te deplasezi în alt colţ al bucătăriei. Fie că vorbim de rafturi, cârlige sau orice alte sisteme de agăţare, masa şi sertarele din bucătărie îţi vor mulţumi pentru că le dai voie să „respire”.

Cât mai multă transparenţă!
Alege recipiente transparente şi/sau dulăpioare cu geamuri. În felul acesta, ai acces la ele într-un mod rapid. În plus, multitudinea de culori a mirodeniilor, de exemplu, arată chiar drăguţ. Ocoleşte hârtia de împachetat sau cutiile din hârtie, deoarece, în timp, aceasta se deteriorează, riscând astfel să pierzi şi conţinutul ei.

Etichetează!
Tot în ideea de a-ţi uşura munca în bucătărie, pune etichete pe recipiente, asta dacă nu vin ele deja cu denumire.

Economiseşte spaţiu!
Poţi valorifica uşile sertarelor/dulăpioarelor prin montarea unor sisteme de prindere. Acolo poţi aşeza fără grijă diverse obiecte.

Reciclează!
Dacă bugetul ţi-e puţin strâmtorat, foloseşte cutii din metal/conserve de la produsele consumate pentru a stoca tacâmurile, de exemplu. Poţi folosi cu încredere coşuri de rafie sau suporturi din lemn, deoarece sunt „blânde” cu alimentele tale.

(S. U.)

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *