Lumea

Originea castraveţilor şi a pepenilor galbeni

Cercetarea publicată în jurnalul „PhytoKeys” arată că „regiunea din jurul fluviului Gange este locul în care castraveţii sălbatici au fost pentru prima dată cultivaţi în India”, a declarat profesorul Arun Pandey de la Universitatea din Delhi.

Datele moleculare au arătat că atât castraveţii (cucumis sativus), cât şi pepenele galben (cucumis melo) sunt plante indigene în India, fiind cultivate pentru prima dată la poalele munţilor Himalaya. Studiul efectuat de Pandey şi Susanne Renner de la Universitatea din Munchen a analizat speciile din familia cucurbitacee ce îşi au originile în India. Cercetarea a identificat 94 de specii (dintre care 10 endemice în India) din 31 de genuri.

„Actualizarea datelor referitoare la familia cucurbitacee din India, sintetizarea acestora şi efectuarea unor legături cu datele moleculare şi cu imaginile plantelor vor ajuta la concentrarea cercetărilor filogenetice şi floristice asupra unor specii mai puţin cunoscute, îmbunătăţind totodată eforturile de conservare”, a comentat Renner.

„De asemenea, efortul nostru va oferi informaţii genetice preţioase care vor putea duce la îmbunătăţirea varietăţilor actuale de dovleci, castraveţi şi ale celorlalte plante din această familie”, a concluzionat cercetătorul.

Sursa: Zee News
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *