Actualitate

Panică la Kremlin. Rușii s-ar putea retrage total din Herson. 20 000 de soldați ruși riscă să fie capturați

Kremlinul ia în considerare opțiunile de retragere din regiunea Kherson. După ce armata Ucrainei a preluat controlul focului asupra tuturor punctelor de trecere și a rutelor logistice, aprovizionarea celor aproape 30.000 de ocupanți cu arme, muniții, provizii și personal de rotație a devenit extrem de dificilă și tinde să fie nerealistă.

Dacă totul este lăsat așa cum este, armata Ucrainei va strânge 20-30% dintre ocupanți, iar restul vor cădea în cele din urmă într-o capcană din care există doar două căi de ieșire – captivitate sau un concert Kobzon. Prin urmare, nedorind să se confrunte cu o problemă sub forma a 20.000 de ocupanți care se vor preda, Moscova dorește să prevină acest scenariu încă din faza inițială.

Acestea fiind spuse, cel mai trist lucru pentru militarii ruși este că ei înțeleg că va avea loc o nouă ofensivă, dar nu își pot da seama unde va avea loc. Prin urmare, este imposibil să se asigure rezerve, muniție și apărare de-a lungul întregii linii de front. Iar spectacolele zilnice HIMARS strică toate planurile. Iar o nouă pătrundere a AFU ar putea duce nu numai la cazemate în care Zalujnnîi să anihileze metodic forțele de ocupație rusești, ci și la faptul că această situație va demoraliza definitiv armata rusă.

De aceea, Kremlinul vrea să retragă forțele concentrate acolo și să le folosească pentru a consolida alte zone. Institutul american pentru cercetarea războiului (ISW) face o predicție similară. Vom vedea cum se vor desfășura evenimentele. Dar nu există scenarii bune pentru Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *