Actualitate

Parcul de distracție din PMAN trebuia dezinstalat din ianuarie

Ca urmare a incidentului ce s-a produs în seara zilei de vineri, 5 februarie 2016, când 2 tinere au căzut dintr-un carusel amplasat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, Primăria municipiului Chişinău face următoarele precizări.

1. Printr-o dispoziţie a primarului general din 25 ianuarie 2016, agentul economic a fost obligat să evacueze toate utilajele instalate în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în termen de 3 zile, din cauza nerespectării tehnicii de securitate.
2. Odată cu autorizarea instalării utilajului pentru jocurile distractive în Piaţă, agentul economic a fost somat să respecte tehnica securităţii, să obţină paşaport tehnic pentru fiecare carusel şi să deţină act de instalare şi expertiză tehnică pentru utilaje.
3. Primăria municipiului Chişinău a informat toate instituţiile responsabile despre abrogarea dispoziţiei prin care s-a autorizat instalarea utilajelor în PMAN.

Amintim că ieri două tinere au ajuns la Spitalul de Urgență după ce au căzut din unul dintre caruselele amenajate în fața Guvernului din Chișinău. Alți trei tineri – doi băieți și o fată – s-au ales cu o sperietură zdravănă, după ce instalația s-a defectat chiar în timp ce ei se aflau în aer.

Sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *