Actualitate

Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere”

Despre acest lucru s-a convenit în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, Raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și Coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova, care se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Potrivit lui Igor Grosu acest Memorandum va constitui un semnal politic important în relația noastră cu UE:

„Vă mulțumim pentru susținerea constantă pe care Parlamentul European o acordă Republicii Moldova în procesul de modernizare și dezvoltare, dar și de integrare europeană, iar semnarea memorandumului ne va permite să intensificăm dialogul nostru pe mai multe domenii cheie”, a declarat Grosu.

De asemenea, demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției.

”Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a conchis Igor Grosu.

În cursul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE. În context, parlamentarul european a exprimat deschiderea pentru a susține în continuare creșterea eficienței proceselor administrative ale instituției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *