Actualitate

Parohul bisericii de lemn „Adormirea Maicii Domnului” lansează o serie de acţiuni caritabile de ajutorare a copiilor nevoiaşi

Scopul este de a sprijini copiii aflați în dificultate, proveniți din familii cu o situație socio-materială precară, de a preveni abandonul școlar, de a încuraja și susține dreptul copiilor la educație și de a aprecia performanțele acestora.

Sâmbătă, 15 august 2015, a fost inițiată prima acțiunea de caritate. Astfel, 22 de copii din 8 familii vulnerabile din câteva sate din raionul Căuşeni și Stefan Vodă au beneficiat de rechizite şcolare, îmbrăcăminte de școală în valoare de 48.000 lei. 

„Trebuie să le mulţumim tuturor celor care astăzi s-au implicat în buna desfăşurare a acestui eveniment de suflet, ctitorilor bisericii de lemn "Adormirea Maicii Domnului", precum şi tuturor membrilor voluntari.

Ne-am propus să le oferim copiilor de vârstă şcolară tot ce este necesar pentru a merge la școală. Am fost întâmpinaţi cu bucurie de către gazde şi, la plecare, emoţiile i-au copleşit pe toţi, mici şi mari, căci ochii le erau scăldaţi în lacrimi, iar chipurile învăluite în lumină. Minutele petrecute împreună au dovedit că nu există fericire mai mare decât aceea de a citi pe chipul celui de lângă tine lumina veseliei”, a menţionat părintele Sergiu Curnic.

Apelăm la toți oamenii de bună credință să susțină această lucrare, să fie altruiști și să ajute pe cei care au mult mai puţine posibilități.

Haideți să oferim împreună un motiv de bucurie şi seninătate în sufletele celor mai triști ca noi. “Fericiți cei milostivi, că aceia se vor milui” (Matei 5, 7).  Milostenia sau îndurarea creștină izvorăște din iubirea de Dumnezeu și de aproapele, se arată prin ajutorarea materială și morală a semenilor noștri aflați în nevoie.

Toate fondurile colectate vor fi destinate achiziționării de produse alimentare, articole vestimentare și rechizite școlare. Următoarea acțiune de caritate va avea loc pe 18 – 22 august, în localitatea Peresecina Raionul Orhei și în raionul Edineț.

Persoana de contact:

Preot Sergiu Curnic – 060069707

Preoteasa Diana Curnic – 068544730

Biserica medievală de lemn “Adormirea Maicii Domnului” îşi are rădăcinile într-

un trecut îndepărtat, este unica biserică de lemn din Republica Moldova care

păstrează arhitectura medievală clasică moldovenească;

Detalii http://bisericadelemn.md/

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.