Politică

Partidul Democrat nu poate anula voturile deputaţilor, susține Diacov

„Am discutat cu liderii protestatarilor, ei vor anularea votului de învestire a Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate. Dar acest lucru nu este chiar atât de simplu. Vom consulta juriştii. Dar Partidul Democrat nu decide, chiar dacă preşedintele Parlamentului este din partidul nostru. Pentru Guvernul Filip au votat 57 de deputaţi şi fiecare a avut dreptul s-o facă. Nu le putem anula noi voturile. Cine poate să-i interzică unui deputat să voteze un Guvern?”, a spus fruntaşul democrat.

Dumitru Diacov a dat de înţeles că PDM nu va renunţa la guvernare. „Dacă noi avem posibilitatea să guvernăm, de ce oare să ne interzică această posibilitate? Eu înţeleg aceste formaţiuni şi jocul pe care îl fac. Dar ce se va întâmpla după alegeri? Dacă e să avem alegeri parlamentare, trebuie să le avem în condiţii normale”, a adăugat democratul.

Preşedintele de onoare al PDM consideră dialogul cea mai bună soluţie. „Trebuie să discutăm cu calm. Pe oamenii care protestează îi interesează nu atât alegerile anticipate, cât salarii mai mari, un nivel de viaţă mai bun, vor locuri de muncă. Iată despre aceasta trebuie să discutăm”, a declarat Diacov. 

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *