Politică

Patriarhul Kirill: Moldova e parte a „LUMII RUSE” / Declarații scandaloase a fasciștilor ruși!

R. Moldova, ca și Ucraina, face parte din Lumea Rusă (ruskii mir), fiind una dintre țintele „curentului diabolic globalist”, care ar fi declanșat războiul din statul vecin. Această declarație îngrijorătoare pentru țara noastră a fost făcută recent de către Patriarhul Rusiei, PF Kirill, în cadrul Adunării Eparhiale a preoților din orașul Moscova.

În raportul său, care a fost prezentat mai mult de o oră, capul Bisericii Ortodoxe Ruse (BORu) și-a demonstrat încă o dată sprijinul deplin față de invazia armatei lui Putin în Ucraina și a îndemnat clericii să meargă pe câmpul de luptă, pentru a sprijini material și spiritual agresorii. Preoților care nu vor răspunde acestui apel și vor rămâne în Rusia, li s-a cerut să ajute pe toate căile familiile soldaților ruși, îndeosebi ale celor decedați.

Adept al lui Putin și fidel propagandist al Kremlinului, patriarhul a dat de înțeles că ucrainenii și rușii sunt același popor. El a mai spus că războiul din Ucraina a început în 2014, când „Kievul a atacat populația pașnică din Donbas”, și că „Rusia și-a dorit întotdeauna să aducă pacea”.

„Acest război a fost declanșat de către cei din Kiev, care au permis întunericului diavolesc să le pătrundă în inimi și au executat orbește indicațiile de a semăna dușmănie în rândul poporului unit al Rusiei Sfinte, apărat de aceeași istorie și cultură și de aceleași tradiții. Apoi a devenit clar pentru toți că eforturile Rusiei de a încheia războiul și de a instaura pacea sunt sabotate și de conducerea Ucrainei, și de Occident, fapt confirmat mai târziu de mersul lucrurilor. Din păcate, negocierile de pace nu au pus capăt abuzului, ci dimpotrivă au fost folosite în mod cinic pentru menținerea rezistenței și acumularea de noi forțe”, a declarat conducătorul BORu.

În opinia patriarhului Kirill, Rusia nu a pornit războiul, ci a intrat în el, pentru a apăra „russkii mir”, din care ar face parte țările fostei Uniuni Sovicetice, inclusiv R. Moldova. Aceste afirmații trezesc noi suspiciuni despre o eventuală intenție a lui Putin de a invada și țara noastră.

„Cei care au deschis focul asupra populației din Ucraina au căutat și caută în continuare să-l răspândească în toate țările „russkii mir”, pe tot teritoriul canonic al Bisericii noastre: asupra Rusiei, Belarusului, statelor baltice, asupra Moldovei, a țărilor transcauzaziene și a celor din Asia Centrală. În consecință, Rusia s-a implicat în acest conflict militar, care durează peste opt ani, pentru a apăra de haos și agresiune oamenii Donbasului”, a menționat PF Kirill.

Sursa citată consideră că invazia rusă în Ucraina este de fapt „un război condus de Occident”, printre scopurile căruia s-ar număra și distrugerea bisericii ortodoxe (ruse). Potrivit partiarhului, disprețul adepților „proiectului globalistic secular” față de Rusia și biserica ortodoxă se manifestă îndeosebi prin manipularea presei și a unor oameni de stat și activiști civici din mai multe țări, printre care și R. Moldova.

„Aceste atacuri se referă direct la eparhiile și parohiile noastre din Occident, dar în mod special este vorba de țările baltice și parițial de Moldova. În Ucraina, întunecarea minților și împietrirea inimilor inamicilor unității bisericești atinge nivelul maxim”, a adăugat el.

Referindu-se la separarea Bisericii Ortodoxe Ucrainene, anterior subordonată Moscovei, de Patriarhia Rusă, PF Kirill și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că nu mai este pomenit, în calitate de patriarh, în bisericile ucrainene. El a acuzat preoții ucraineni că astfel ar încălca canoanele bisericeșri sau ar sluji intereselor străine, dar a ținut să menționeze că biserica ucraineană oricum se va afla sub jurisdicția Rusiei până când va primi acordul în acest sens al instituției pe care o conduce. În același timp, el a amintit că Sfântul Sinod al partiarhiei a primit deja în subordinea sa directă, administrativă și canonică, eparhiile din Crimeea și Lugansk.

În același timp, patriarhul a insituit cenzura în fața adunării. Mai bine zis, el a solicitat preoților să nu expună alte opinii cu privire la situația din Ucraina în afară de poziția oficială a BORu. Cu această ocazie, PF Kirill a recunoscut că nu toți credincioșii ruși susțin acest război.

„Dacă cineva dintre enoriași vă vor ruga să vă dați cu părerea despre situația actuală, să nu uitați că preotul e chemat întâi de toate să fie vocea Bisericii. Și, dacă pe alocuri nu e convins că exprimă poziția Bisericii, mai bine să nu vorbească deloc, să se abțină”, a precizat întâistătătorul BORu.

Printre altele, patriarhul Kirill a relatat că a avut mai multe întâlniri cu Putin și Lukașenko, dar și cu președintele Kazahstanului și al Cubei, cu care a discutat probleme importante pentru Biserică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Poate și președintele actual al RM citește cu ochii minții ce scrie popa Kirill și nu mai este pradă aburilor aiurea europeni și pune pe repede înainte reîntregirea RO până nu-i prea târziu! Eu când aud puterea actuală de la Chișinău vorbind de integrare europeană sau chiar mai cinic de aderare la UE mă gândesc în contextul actual că oamenii ăștia îs nu numai niște visători dar periculos de imbecili a rămâne în funcțiile lor. Dacă cineva crede că Putin va considera o țară parte a lumii ruse și asta îi parte din UE ipotetic vorbind (ceea ce nu-i și nu va fi vreodată cazul RM) să invadeze acel stat se înșeală. Singurele grețuri Puțin și clica să de refacere a imperiului lui Petru cel Mare in viziunea sa este impactul direct cu SUA eventual (dar nu sigur) cu vreun stat NATO protejat de SUA. Mujicii nu dau o ceapă degerată pe UE și nu se vor da la o parte să învadeze un stat UE dacă le aparține. Sunt surprins de imbecilitatea celor de la Chișinău (pardon curând Kisinev). Își bat joc de cetățeni cu i falsă așa zisă apartenența care nu are nici o legătură cu securitatea sau viitorul RM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *